Mislintat blij met Steijn: 'Meermaals aangetoond een echte overperformer te zijn'

door Bart Veenstra 297

Bron Ajax.nl

Mislintat blij met Steijn: 'Meermaals aangetoond een echte overperformer te zijn'

door Bart Veenstra 297

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Ajax' nieuwe trainer Maurice Steijn. Laatstgenoemde werd woensdag officieel aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de Amsterdamse club. Steijn heeft bij Ajax een contract getekend tot de zomer van 2026.

'Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer', begint de directeur voetbalzaken van Ajax via de officiële kanalen over Steijn. 'Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd.'

MIslintat laat weten dat Ajax op dit moment bezig is om de trainersstaf van de club zorgvuldig aan het samenstellen is tot een complementair geheel. 'Eind juni melden de eerste spelers zich weer op sportpark de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld.'

Technische staf Ajax

Naast Steijn heeft Ajax woensdag ook bekendgemaakt dat het Saïd Bakkati heeft aangesteld als assistent-trainer, terwijl de 28-jarige Duitser Max Lesser - die overkomt van VfB Stuttgart - hoofd analyse van het eerste elftal wordt. De technische staf bestaat verder uit Richard Witschge, Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance coach). Ajax is nog op zoek naar een extra assistent en hiervoor wordt de naam van Hedwiges Maduro genoemd.

Denk jij dat het Nederlands elftal in de reguliere speeltijd wint van Kroatië?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.