Maduro kiest voor Ramaj en Berghuis tegen Brighton & Hove Albion

door Jon van Dam 181

Maduro kiest voor Ramaj en Berghuis tegen Brighton & Hove Albion

door Jon van Dam 181

Laatst geüpdatet

Interim-trainer Hedwiges Maduro heeft twee wijzigingen doorgevoerd in de opstelling voor het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion. Diant Ramaj vervangt de geblesseerde Jay Gorter. Verder is er plaats voor Steven Berghuis.

Gorter raakte in de slotfase van FC Utrecht – Ajax geblesseerd, waardoor toenmalig trainer Maurice Steijn koos voor de Duitser Ramaj. Ook Maduro kiest voor de voormalig keeper van Eintracht Frankfurt, hij krijgt de voorkeur boven Remko Pasveer. In de achterhoede is er wederom plaats voor dezelfde namen als in de Galgenwaard. Anton Gaaei, Josip Šutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa vormen de meest defensieve linie.

Ondanks zijn twee goals tegen FC Utrecht is er donderdag geen plaats voor Kristian Hlynsson in het elftal van Maduro. De IJslander maakt plaats voor Steven Berghuis, die afgelopen zondag nog als invaller binnen de lijnen kwam. Hij zal op het middenveld worden bijgestaan door Benjamin Tahirović en Kenneth Taylor.

In de voorhoede voert Maduro geen wijzigingen door ten opzichte van het Eredivisie-duel in Utrecht. Carlos Forbs begint zoals vertrouwd op de rechtsbuitenpositie, de Portugees werd afgelopen zondag al vroeg in de tweede helft gewisseld. De aanval wordt gecomplementeerd door Brian Brobbey en Steven Bergwijn, die respectievelijk als spits en linksbuiten zullen spelen.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa; Tahirović, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.