Klaassen in de basis tegen SC Cambuur

door Davy Lo 183

Klaassen in de basis tegen SC Cambuur

door Davy Lo 183

Laatst geüpdatet

Een wijziging in de basis bij Ajax ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Utrecht. Trainer Alfred Schreuder verkiest Davy Klaassen boven Kenneth Taylor. Naast deze verandering zitten kersverse versterkingen Ahmetcan Kaplan, Florian Grillitsch en Lucas Ocampos voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

Na twee uitwedstrijden wordt er weer afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. Dit zal trainer Alfred Schreuder doen met Davy Klaassen terug in de basis. De middenvelder moest het dit seizoen tot nu toe alleen doen met invalbeurten, maar krijgt nu weer de voorkeur op het middenveld. Dat gaat ten koste van Kenneth Taylor. Het jonge talent, die voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit, kreeg tot vorige week steeds de voorkeur, maar moet dit duel nu beginnen op de bank.

Debutanten op de bank 

In de wedstrijd tegen Cambuur kunnen drie spelers hun debuut kunnen maken in Ajax 1. Ahmetcan Kaplan, Florian Grillitsch en Lucas Ocampos zitten voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Als het een wedstrijd wordt als vorig jaar zitten de eerste minuten er wel in. Destijds wisten de Amsterdammers met maar liefst 9-0 te winnen van de Friezen. In die wedstrijd maakte Mohammed Daramy zijn debuut en wist hij deze te bekronen met een doelpunt en een assist.

Einde transferperiode

Dit duel is ook de eerste wedstrijd na de transferperiode. Na een periode van onzekerheid van het aantrekken- en laten gaan van spelers, kan Schreuder verder bouwen aan zijn ploeg. Hoewel het erop leek dat naast Antony ook Edson Alvarez en Mohammed Kudus Ajax zouden verlaten in de slotfase van de transfermarkt, bleven zij toch in Amsterdam.

Voorselectie Oranje

Leuk om te vermelden is dat alle spelers met de Nederlandse nationaliteit in de basisopstelling van Ajax zijn geselecteerd voor de voorselectie van het Nederlands elftal. Naast deze acht spelers zit ook Taylor bij de voorselectie van bondscoach Louis van Gaal.

Opstelling Ajax: Pasveer, Rensch, Timber, Bassey, Blind, Alvarez, Klaassen, Berghuis, Tadic, Brobbey, Bergwijn

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.