Henderson heeft werkvergunning binnen en traint mee met Ajax

door Bart Veenstra 200

Bron NOS, Ajax

Henderson heeft werkvergunning binnen en traint mee met Ajax

door Bart Veenstra 200

Bron NOS, Ajax

Laatst geüpdatet

Jordan Henderson heeft zijn werkvergunning officieel binnen en traint mee met Ajax. Dat meldt de NOS woensdag. Op beelden van Ajax op Instagram is te zien dat Henderson het trainingsveld van de Amsterdamse club betreedt.

Henderson werd vorige week donderdag gepresenteerd als speler van Ajax. De Engelsman was niet meteen in het bezit van een werkvergunning en kon zodoende nog niet meetrainen en meespelen met zijn nieuwe club. Nu dat geregeld is, kan hij meetrainen en zodoende lonkt richting het weekeinde - wanneer Ajax op bezoek gaat bij Heracles Almelo - het debuut voor de nieuweling.

Bij Ajax wordt Henderson gezien als de speler die als controlerende middenvelder voor de balans op het middenveld moet gaan zorgen. Daarnaast kan hij met zijn ervaring veel toevoegen aan het jonge team van Ajax. Tijdens de komende dagen zal de technische staf van Ajax bepalen of Henderson tegen Heracles Almelo zal spelen. Dit zal onder meer afhangen van zijn fitheid en het feit dat Heracles Almelo op kunstgras speelt.

Succesvolle periode bij Liverpool

Henderson is vooral bekend van zijn periode bij Liverpool. Hij speelde liefst twaalf jaar voor de Engelse topclub. Met Liverpool won hij in 2019 de Champions League, waarna hij in 2020 kampioen werd met de ploeg van trainer Jürgen Klopp. In 2020 werd Henderson bovendien verkozen tot Voetballer van het Jaar in Engeland.

Twijfelgevallen trainen mee met Ajax

Op de beelden van Ajax is ook te zien dat enkele andere spelers het trainingsveld betreden. Zo zien we Sivert Mannsverk, Josip Sutalo en Borna Sosa eveneens het veld opstappen. Ook Carlos Forbs, die in de belangstelling van Burnley en Nottingham Forest zou staan, en Chuba Akpom trainden 'gewoon' mee.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.