'Werkvergunning Henderson aanstaande; verwachting dat middenvelder voor weekend aansluit'

door Bart Veenstra 298

Bron De Telegraaf

'Werkvergunning Henderson aanstaande; verwachting dat middenvelder voor weekend aansluit'

door Bart Veenstra 298

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft volgens De Telegraaf goede hoop dat Jordan Henderson deze week al zijn entree maakt op het trainingsveld van de Amsterdamse club. Volgens de krant lijkt het erop dat de werkvergunning van de kersverse Ajacied uiterlijk donderdag in orde moet zijn. Wanneer dat het geval is, zou hij zaterdagavond tegen Heracles Almelo officieel kunnen debuteren.

Of dat gaat gebeuren, valt nog te bezien. Tijdens de trainingen zal bekeken worden of Henderson fysiek al zo ver is dat hij - zonder dat men een risico neemt - klaar is om te spelen tegen Heracles Almelo. Daarnaast speelt het ook mee dat Heracles op kunstgras speelt. De vraag is of Ajax Henderson wil laten debuteren op die ondergrond.

Van 't Schip over meespelen Henderson

Trainer John van 't Schip kreeg zondag na het duel met RKC Waalwijk de vraag of hij Henderson zou laten spelen op het kunstgras in Almelo. Hij gaf aan te twijfelen. 'Daar moeten we goed over nadenken. Maar eerst moet zijn werkvergunning rondkomen. Dan zullen we met hem kijken hoe hij zich voelt. Daar kan ik nu nog niet zo veel over zeggen. Het is nu nog geen thema.'

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Henderson vanaf donderdag de beschikking over een werkvergunning, waardoor hij minimaal twee keer zou kunnen meetrainen. Of dat genoeg is voor een basisplaats of invalbeurt in Almelo, zal de tijd leren. Henderson tekende afgelopen donderdag een contract voor tweeënhalf jaar bij Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor onder meer Al-Ettifaq, Liverpool en Sunderland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.