Branie: ‘Het is Jordan Henderson duidelijk geworden wat dit Ajax ontbeert’

door Bart Veenstra 161

Bron Ajax Showtime

Ajax is 2024 begonnen met tweemaal winst, concurrenten FC Twente en AZ morsen punten en Jordan Henderson is gecontracteerd. Plaats drie komt in zicht, constateert Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool, maar de wedstrijd tegen RKC (4-1) bracht ook de tekortkomingen van de ploeg aan het licht.

Presentator Menno Pot en Paroolverslaggever Jop van Kempen moesten het nog zien, of Henderson zou komen. Nu keek hij vanaf de tribune voor het eerst naar zijn nieuwe team. 'Het zal hem in elk geval heel duidelijk zijn geworden wat hij aan dit Ajax moet toevoegen', zegt Pot, die vooral de eerste helft tegen RKC ‘krankzinnig slecht’ vond.

Van Kempen vond het ook niet goed, maar zag wel mooie doelpunten: 'Ik had niet het gevoel dat Ajax deze wedstrijd kon verliezen. Dat was in eerdere wedstrijden vaak wel zo.' Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime, vindt dat zijn tafelgenoten allebei een beetje gelijk hebben: 'Het was voor rust heel slecht en het tempo lag ontzettend laag, maar in de tweede helft maakte Ajax wel een betere indruk.'

Veel te bespreken over Ajax

Wat kóst Jordan Henderson Ajax precies? Wat kan zijn waarde zijn? Had Steven Bergwijn ‘zijn’ strafschop wel aan Brian Brobbey moeten laten? En: welke herinneringen bewaren de mannen van Branie aan Bennie Muller, de oer-Ajacied die vorige week overleed en in de Johan Cruijff Arena werd geëerd met een minuut applaus? In Branie komt het allemaal aan bod.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)