'Hato en Ajax op hoofdlijnen akkoord over contractverlenging tot medio 2028'

door Bart Veenstra 146

Bron Algemeen Dagblad

'Hato en Ajax op hoofdlijnen akkoord over contractverlenging tot medio 2028'

door Bart Veenstra 146

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato gaat zijn contract bij Ajax spoedig verlengen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Het contract van de verdediger loopt op dit moment af in de zomer van 2025. Het zeventienjarige talent is volgens de krant nu met Ajax op hoofdlijnen akkoord over een contract tot medio 2028.

Volgens het Algemeen Dagblad moeten Hato en Ajax het alleen nog 'over enkele details' eens worden. Het contract van de verdediger wordt flink opgewaardeerd en met drie jaar verlengd. 'Daarin worden geen problemen verwacht', zo wordt geschreven.

Met de aanstaande contractverlenging komen 'stroeve en maandenlang durende onderhandelingen' ten einde. Voor Ajax was het een topprioriteit om Hato langer aan de club te binden. 'Technisch directeur Sven Mislintat werd nog voor hij de gesprekken opende ontslagen. Vervanger Klaas-Jan Huntelaar liep vervolgens een burn-out op, waarna tijdelijk technisch aanspreekpunt Kelvin de Lang het dossier overnam en een doorbraak forceerde', vat het Algemeen Dagblad de afgelopen periode samen.

Hato wil ooit aanvoerder van Ajax worden

Ajax houdt Hato met de aanstaande contractverlenging uit handen van enkele Europese topclubs. Zo werd onder meer Arsenal in de afgelopen periode veelvuldig genoemd. Hato veroverde ongeveer een jaar geleden een basisplaats onder interim-trainer John Heitinga. Dit seizoen is hij de speler met de meeste minuten in Ajax 1. Bovendien debuteerde hij afgelopen november voor het Nederlands elftal. Deze week liet Hato via Ajax TV nog weten ervan te dromen om ooit de vaste aanvoerder van Ajax te zijn.

Hato, die op 7 maart zijn achttiende verjaardag zal vieren, kwam dit seizoen al dertig wedstrijden in actie voor Ajax. Daarvan waren er 21 in de Eredivisie, 2 in de kwalificatie voor de Europa League, 6 in de groepsfase van de Europa League en 1 in de TOTO KNVB-Beker. In die wedstrijden wist Hato eenmaal te scoren en drie assists af te leveren. In totaal kwam Hato al tot 2700 minuten dit seizoen. Donderdagavond wacht het volgende duel voor Hato: FK Bodø/Glim komt op bezoek in de Johan Cruijff ArenA voor het heenduel van de tussenronde in de Conference League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.