Hato ambieert toekomstig aanvoerderschap: 'Ik wil wel ooit aanvoerder van Ajax worden'

door Jip Jesse 108

Bron Ajax TV

Hato ambieert toekomstig aanvoerderschap: 'Ik wil wel ooit aanvoerder van Ajax worden'

door Jip Jesse 108

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato kijkt uit naar het treffen met Bodø/Glimt. In gesprek met Ajax TV laat de jonge verdediger zijn licht schijnen op zijn Europese ervaringen met Ajax dit seizoen, daarnaast spreekt hij zich uit over het aanvoerderschap.

Hato kan zich het moment dat hij de aanvoerdersband toegewezen kreeg voor het thuisduel met AEK Athene nog goed herinneren. 'Ja, dat was een mooi moment. Ik kreeg het net voor de wedstrijd te horen van de trainer. Toen dacht ik bij mezelf: ik moet mijn hoofd gewoon koel houden. Ik denk dat ik met en zonder band dezelfde dingen moet blijven doen, zeker door mijn positie.' Dit betekent niet dat de mandekker het aanvoerderschap niet ambieert. 'Ik wil wel ooit aanvoerder van Ajax worden ja'.

Hato blikt ook terug op de Europese campagne van de Amsterdammers. De jonge verdediger kijkt ondanks de resultaten positief terug op de gespeelde affiches. 'Mijn eerste Europese duel was AEK Athene uit, ook mooie supporters. Je moet dan echt de knop omzetten. Ik vind het mooi dat dat hele stadion tegen je is, dat ze je uitfluiten. Het zijn qua resultaten niet de beste wedstrijden geweest, maar wel mooi om mee te maken.'

Hato blikt vooruit op Bodø/Glimt

'Dit zijn mooie wedstrijden, met hoog niveau. Een vol stadion. Met een mooi niveau om jezelf aan te meten. Ik heb daarnaast echt genoten van de sfeer afgelopen Europese thuisduels.' De jongeling is zich ook bewust van wat er op het spel staat. 'Er staat een extra spanning op tegen Europese teams, dan wil je extra graag winnen. Je wilt altijd winnen, dat hoort bij Ajax. Het is de kans om een prijs te pakken in Europa, daar moeten we vol voor gaan.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.