'Arsenal wil Hato naar Londen halen; zomertransfer lijkt het meest realistisch'

door Jon van Dam 320

'Arsenal wil Hato naar Londen halen; zomertransfer lijkt het meest realistisch'

door Jon van Dam 320

Laatst geüpdatet

Jorrel Hato staat in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, zo weet Sam Dean van The Telegraph te melden. De centrumverdediger van Ajax moet de defensie van Mikel Arteta's ploeg een kwaliteitsimpuls geven.

Het medium schrijft dat Arteta de veelzijdige Hato graag aan zijn selectie zou willen toevoegen. De 17-jarige Ajacied kan zowel als centrumverdediger als linksback uit de voeten. De Spaanse manager ziet in Hato een talent voor de lange termijn. Omdat de Nederlander zijn contract over anderhalf jaar afloopt in Amsterdam, hoopt Arsenal voor die tijd toe te slaan.

Ajax zal hopen dat zijn toptalent een verbeterd contract tekent voordat de Europese top zich gaat mengen. The Telegraph geeft verder aan dat Ajax zich in deze winterse transferperiode nog geen zorgen hoeft te maken. 'Het is waarschijnlijker dat Arsenal zijn interesse in de zomer zal formaliseren.'

Hato kan met Timber ex-ploeggenoot tegenkomen bij Arsenal

In de zomer van 2023 vond er al een uitgaande transfer van Ajax naar Arsenal plaats. Hato's oud-teamgenoot Jurriën Timber verliet de Johan Cruijff ArenA voor een avontuur bij The Gunners. Ajax ontving een bedrag van veertig miljoen voor de verdediger, die zowel als centrale verdediger als rechtsback kan worden ingezet. In het begin van het seizoen speelde de 22-jarige geboren Utrechter zelfs als linksback onder Arteta. Timber beleefde tot dusver nog geen gelukkige periode in Londen, aangezien hij al vroeg in het seizoen een knieblessure opliep.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.