'Arsenal toont interesse in Hato; verdediger lijkt flink prijskaartje te hebben'

door Cristian de Jong 142

Bron The Athletic

'Arsenal toont interesse in Hato; verdediger lijkt flink prijskaartje te hebben'

door Cristian de Jong 142

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Arsenal heeft interesse in Ajax-verdediger Jorrel Hato, zo meldt The Athletic. Of de belangstelling in de 17-jarige speler ook daadwerkelijk concreet is, is vooralsnog niet duidelijk. Hato is in het rampseizoen van Ajax één van de weinige lichtpuntjes en dat is dus niet onopgemerkt gebleven.

Arsenal is van mening dat het spel van Ajax veel gelijkenissen heeft met dat van The Gunners. Afgelopen zomer werd Jurriën Timber al overgenomen van Ajax. Ook deze transfer had te maken met de gelijkenissen in de speelstijl. Hato kan, volgens het Engelse medium, nu de volgende Ajacied zijn die de overstap maakt naar de ploeg van Mikel Arteta.

'De tiener is een zeldzaam lichtpuntje in een problematisch seizoen voor de Amsterdamse club', zo valt te lezen. In Amsterdam heeft Hato nog een contract tot medio 2025, al zijn er al enige tijd geruchten van een contractverlenging. The Athletic verwacht daarom een flink prijskaartje voor Hato, die de aanvoerdersband van Ajax al meerdere keren droeg.

De Ligt eveneens genoemd als mogelijk target bij Arsenal

Toch zou Arsenal ook de keuze kunnen maken om een verdediger met meer ervaring aan te trekken. Dit wegens de dure transfersom van de pas 17-jarige Ajax-verdediger. Zo valt de naam van oud-Ajacied Matthijs de Ligt ook in London. Het prijskaartje en de contractsituatie van De Ligt in München lijken er echter voor te zorgen dat de verdediger 'onhaalbaar' is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.