'Ajax en Hato naderen principeakkoord over nieuw contract'

door Jesse ter Haar 257

Bron De Telegraaf

'Ajax en Hato naderen principeakkoord over nieuw contract'

door Jesse ter Haar 257

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Jorrel Hato zijn dichter bij elkaar gekomen in de gesprekken over een nieuw contract en naderen een principeakkoord, zo schrijft De Telegraaf vrijdagavond. 'De kans dat Ajax het grote talent Jorrel Hato (17) langer aan zich weet te binden, is flink toegenomen', zo is dan ook te lezen bij de krant. Club en speler zouden inzetten op een vier- of vijfjarig contract.

De onderhandelingen over het contract van het toptalent liepen al langere tijd, maar zaten vast, zo valt te lezen. Toch is er in de afgelopen dagen een opening gekomen en zijn de onderhandelingen zelfs in een 'stroomversnelling' terechtgekomen. De reden? 'Ajax lijkt de international eindelijk op waarde te schatten', zo wordt geschreven over de contractgesprekken.

Toch hoeft de officiële ingang van het nieuwe contract voorlopig nog niet te worden verwacht. 'Hoewel club en speler een principeakkoord naderen, is het de verwachting dat de nieuwe verbintenis van Hato pas na 7 maart wordt getekend.' Het heeft alles te maken met de pas jonge leeftijd van de linkspoot. 'Het is de dag dat hij 18 jaar wordt en langer dan voor drie jaar mag tekenen.'

Kortgeleden liet ook Kelvin de Lang, hoofdscout van Ajax en tijdens de huidige transferperiode aanspreekpunt op gebied van transfers, zich al uit over de contractonderhandelingen met Hato. Hij gaf toen aan goede hoop te hebben op een akkoord. 'Het heeft misschien te lang geduurd, maar er hebben ook wisselingen in ons management plaatsgevonden. Het is logisch dat we er veel aandacht aan besteden. Waar het op hangt? Daar kan ik niks over zeggen.'

Volwassen Hato

Hoofdrolspeler Hato wordt dus pas in maart achttien, maar zijn aandeel in Ajax 1 is al meer dan volwassen te noemen. Geregeld wordt het toptalent genoemd tussen de meest stabiele krachten van de recordkampioen van Nederland en vaker dan eens draagt hij de aanvoerdersband. In totaal kwam Hato al 41 keer in actie in de hoofdmacht van de Amsterdamse topclub.

Bestel nu het Ajax-shirt met de naam van Jordan Henderson of check deze link voor meer Henderson-merchandise!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.