Groepswinnaar Ajax moet tegen Anderlecht na gelijkspel tegen Juventus

door Gino Haverkamp 190

Groepswinnaar Ajax moet tegen Anderlecht na gelijkspel tegen Juventus

door Gino Haverkamp 190

Laatst geüpdatet

Ajax O17 is als groepswinnaar door naar de halve finale van de Future Cup. Een weinig overtuigend gelijkspel tegen Juventus, dat eveneens door is naar de knock-outfase, was genoeg.

De ploeg van trainer Yuri Rose was overduidelijk de betere partij, maar liet ook niet het beste spel zien. Kayden Wolff en Sean Steur probeerden in de eerste helft wel wat, maar echt gevaarlijk waren hun schoten niet. Een plaagstootje terug van de Italianen, vlak voor rust, was het enige andere wat er te beleven viel in het eerste bedrijf.

In de tweede helft bracht Rose wat frisse namen binnen de lijnen: Lyfe Oldenstam, Shedrach Ebite en Rayane Bounida. Ebite was mede verantwoordelijk voor de grootste kans. In de 37e minuut kwam hij erdoorheen, waarna hij het leer afgaf aan Wolff. Wolff tikte op zijn beurt de bal naar Jan Faberski en probeerde het binnen de zestien. Zijn schot werd echter geblokt door een Juventus-verdediger.

Dat was het ook wel wat betreft grote kansen. Wolff schoot nog een keer van afstand, Juventus ook, maar er werd bijzonder weinig gevaar gesticht. De gaten op het middenveld waren te groot en deze werden niet opgevuld. Daardoor was Ajax genoodzaakt om vaak de lange bal te spelen. Met een doelpuntloos gelijkspel als gevolg.

Ajax O17 is wel door als groepswinnaar en dat zonder een goal tegen te krijgen. In de halve finale wacht Anderlecht, net als Ajax meermaals winnaar van de Future Cup.

FT | Ajax O17 - Juventus O17 (0-0)

Opstelling Ajax O17

Setford; Van de Pavert (Oldenstam 31'), Ugwu, Janse, Alders; Peters, Jetten, Steur (Bounida 31'); Faberski (El Aissati 52'), Wolff (Moester 59'); O'Niel (Ebite 31').

Wissels Ajax O17

Schreuder, Van der Graaf, Oldenstam, Moester, Bounida, El Aissati, Ebite.

Opstelling Juventus O17

Zelezny; Meringoloi, Pagnucco, Scarpetta, Boufandar; Giorgi, Grosso, Finocchiaro; Balzano, Scienza; Biggi.

Wissels Juventus O17

Piras, Omoruy, Verde, Nisci, Sosna, Merola, Lontani.

Doelpunten

-

Bijzonderheden

- Zie hier de selectie van Ajax O17 voor de Future Cup!
- Zie hier het toernooioverzicht van de Future Cup!
- Lees hier onze Kweekvijver over Ajax O17-trainer Yuri Rose!

Denk jij dat Steven Bergwijn het net gaat vinden tegen Fortuna Sittard?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.