Faberski wist dat vrije trap erin ging: 'Keeper stond ver naar links'

door Brent Tomassen 6

Bron Ajax TV

Jan Faberski geniet volop van de Future Cup. De jonge Pool schoot zelf in de tweede groepswedstrijd een vrije trap prachtig binnen en zette daarmee zijn ploeg op het goede spoor naar een zege op Borussia Mönchengladbach.

'Ik ben heel blij met de goal', vertelt Faberski na de overwinning op Borussia Mönchengladbach O17 (2-0) bij Ajax TV. 'Het was een moeilijke wedstrijd. De tegenstander was ook goed. Ik had het gevoel dat het in de tweede helft fifty-fifty was, maar wij hadden meer balbezit.'

Faberski opende vlak na rust de score met een prachtige vrije trap. 'Ik zag de keeper te ver naar de andere paal staan, hij dacht dat ik een voorzet ging geven', zo legt de Pool uit. 'Ik wist dat ik ging scoren. Ik zag hem ver naar links staan, dus ik had veel ruimte in de andere hoek en ik dacht: ik ga voor de goal.' Zelf durft Faberski zich wel een vrijetrappenspecialist te noemen. 'Ja, een beetje. Ik heb nu drie vrije trappen gescoord bij Ajax.'

De jonge buitenspeler is trots op de prestaties die hij en het team tot nu toe op de Future Cup hebben geleverd. 'Tot nu toe gaat het goed, zowel voor het team als voor mij. De eerste wedstrijd was wel oké, de tweede veel beter. Ik denk dat ik mezelf goed heb laten zien en ben heel blij. Ik heb nog nooit zo'n toernooi gespeeld, echt heel mooi. Al die mensen die je hier supporten en die goaltune, wauw!'

Zelf heeft Faberski ook de nodige familieleden die voor hem juichen op De Toekomst. 'Mijn drie broers zijn hier, samen met mijn vader, moeder en oma. Heel veel liefde, ik ben blij dat ze er zijn. Ze kunnen met nu sinds lange tijd weer zien, dat is heel fijn op zo'n groot toernooi.'

Denk jij dat Steven Bergwijn het net gaat vinden tegen Fortuna Sittard?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!