Ajax wint ook tweede groepswedstrijd Future Cup na prachtige goals

door Brent Tomassen 179

Bron AS

Ajax wint ook tweede groepswedstrijd Future Cup na prachtige goals

door Brent Tomassen 179

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax O17 heeft ook de tweede groepswedstrijd op de Future Cup weten te winnen. Tegen Borussia Mönchengladbach O17 waren Jan Faberski en Kayden Wolff op prachtige wijze de doelpuntenmakers. Zondag speelt Ajax O17 de laatste wedstrijd in Groep A tegen titelhouder Juventus O17.

Ajax begon sterker aan het duel en kreeg na negen minuten de eerste mogelijkheid via Faberski. De Pool dribbelde door de Duitse defensie en schoot de bal recht op de doelman af, die de bal dan ook makkelijk kon klemmen. Verder gebeurde er weinig in de eerste helft die in 0-0 eindigde.

In de eerste minuut van de tweede helft kon Shedrach Ebite een kopkans verzilveren, maar ook zijn inzet belandde recht in de handen van de Duitse keeper. Vier minuten later mocht Faberski aanleggen voor een vrije trap van ver buiten het strafschopgebied. Waar een voorzet logischer leek, besloot de rechtsbuiten een poging op doel te wagen. Dit bleek succesvol en de bal vloog prachtig binnen: 1-0.

Drie minuten hierna was het opnieuw raak voor de Amsterdammers. Wolff kreeg de bal op links en begon aan een solo door de verdediging van de Duitsers. Na een aantal tegenstanders te hebben uitgespeeld, kwam Wolff voor de doelman die hij met een hard en hoog schot wist te verschalken: 2-0.

Ajax O17 wisselde door en bracht onder meer Zakaria Ouazane en Luc van der Graaf. Dit duo was drie minuten voor tijd nog dicht bij de 3-0. Ouazane nam een vrije trap die via de Duitse muur verlengt werd door Van der Graaf. De kopbal van de verdediger kwam echter op de late terecht. Zo eindigde het duel in 2-0.

FT | Ajax O17 - Borussia Mönchengladbach O17 (2-0)

Opstelling Ajax:

Setford; Van de Pavert (39' Van der Graaf), Ugwu, Janse, Jetten (51' Steur); Oldenstam, El Aissati, Appiah (31' O'niel); Wolff (39' Bounida), Ebite, Faberski (51' Ouazane).

Wissels Ajax:

Schreuder, Van der Graaf O'niel, Moester, Steur, Ouazane, Bounida.

Opstelling Borussia Mönchengladbach:

Stollenwerk; Zufelde, Catkaya, Hinzmann, Dasbach; Dimitrijevski, Swider, Sauck; Hoxha, Boteli, Aserov.

Wissels Borussia Mönchengladbach:

Gutaj, Jong Estrada, Moustapha, Laatsch, Vidic, Busch, Jurisic.

Doelpunten:

1-0 Jan Faberski (35')
2-0 Kayden Wolff (38')

Bijzonderheden:

- Zie hier de selectie van Ajax O17 voor de Future Cup!
- Zie hier het toernooioverzicht van de Future Cup!
- Lees hier onze Kweekvijver over Ajax O17-trainer Yuri Rose!

Denk jij dat Steven Bergwijn het net gaat vinden tegen Fortuna Sittard?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.