Gorter zelfkritisch na verloren duel tegen FC Twente: 'De 1-0 begint bij mij'

door Jon van Dam 224

Gorter zelfkritisch na verloren duel tegen FC Twente: 'De 1-0 begint bij mij'

door Jon van Dam 224

Laatst geüpdatet

Jay Gorter steekt de hand in eigen boezem na de 3-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen FC Twente. De keeper is van mening dat hij verantwoordelijk mag worden gehouden voor de eerste goal van de thuisploeg. Op de persconferentie bij ESPN gaat de jonge keeper verder in op de wedstrijd.

'De eerste goal begint bij mij, laten we heel realistisch zijn. Daarna denk ik dat ik me kan herstellen met een aantal goede reddingen. Het loopt allemaal nog niet lekker en we geven veel kansen weg, zeker voor Ajax-begrippen. We krijgen meer kansen tegen dan dat we ze zelf creëren. Het is niet ideaal om zo vaak een redding te moeten verrichten. Het is mijn job, ik sta ervoor. Maar laten we duidelijk zijn dat het niet ideaal is dat je zoveel kansen tegen krijgt.'

'Probeer het vertrouwen van de trainer uit te betalen'

Gorter vervangt recentelijk Gerónimo Rulli, die geblesseerd raakte tegen Heracles Almelo. Ondanks de terugkeer van Remko Pasveer vreest Gorter niet voor zijn basisplaats. 'Zoals het er nu uitziet krijg ik het vertrouwen van de trainer. Laten we ook niet doen alsof ik deze wedstrijd onder zes ballen ben gedoken. De trainer heeft tegen mij gezegd dat hij vertrouwen in mij heeft. Ik probeer op mijn best te presteren voor de trainer en het vertrouwen uit te betalen.'

Als het aan Gorter ligt, zit Ajax nog niet diep in de problemen na de slechte seizoensstart. 'Het is nog te vroeg om dat te zeggen. De reeks die we nu hebben is niet lekker. We moeten niet te snel spreken over diepe problemen. Dat we moeten gaan presteren is zeker waar.' Gorter en Ajax krijgen donderdag de kans om zich sportief te revancheren. Olympique Marseille komt dan naar Amsterdam voor de eerste groepswedstrijd in de Europa League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.