Gorter verlaat trainingskamp Ajax met lichte hersenschudding

door NielsOpdam 101

Bron Ajax

Gorter verlaat trainingskamp Ajax met lichte hersenschudding

door NielsOpdam 101

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Jay Gorter heeft het trainingskamp van Ajax woensdag verlaten, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. De doelman liep tijdens de woensdagochtendtraining een lichte hersenschudding op en keert nu weer terug naar Amsterdam. Het is niet bekend hoe ernstig de kwetsuur is.

Het elftal van John van 't Schip zit sinds dinsdag in het Spaanse Cádiz om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Van 't Schip heeft naast Gorter vier andere keepers meegenomen. Gerónimo Rulli, Remko Pasveer, Diant Ramaj en jeugdspeler Tom de Graaff blijven in Spanje. Ajax oefent daar op zondag 7 januari tegen Hannover 96. Die wedstrijd begint om 13.00 uur en wordt uitgezonden op Ziggo Sport.

Gorter maakte in de eerste maanden van het huidige seizoen veel minuten bij Ajax. De Ajax-goalie kreeg onder Maurice Steijn de voorkeur boven Ramaj, die momenteel de eerste doelman is. In het uitduel met FC Utrecht raakte Gorter geblesseerd en sindsdien staat de Duitse doelman onder de lat. Gorter kampte met een spierblessure en was daar net van hersteld.

Ajax zonder Van den Boomen, Vos, Mannsverk en Mikautadze in Spanje

Ajax zit momenteel in Spanje zonder Branco van den Boomen, Silvano Vos, Sivert Mannsverk én Georges Mikautadze. Van den Boomen, Vos en Mannsverk zijn allemaal geblesseerd en ontbreken om die reden. Mikautadze krijgt de ruimte om te onderhandelen met een andere club. Hij lijkt op huurbasis te vertrekken naar zijn oude werkgever FC Metz.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.