[Update IV] L'Équipe: 'Ajax en FC Metz akkoord over transfer Mikautadze'

door Jon van Dam 1154

[Update IV] L'Équipe: 'Ajax en FC Metz akkoord over transfer Mikautadze'

door Jon van Dam 1154

Laatst geüpdatet

Ajax nadert met FC Metz een akkoord over de huurtransfer van Georges Mikautadze. Dat meldt Voetbal International dinsdagmiddag. De aanvaller van Ajax krijgt de ruimte om deze transfer af te ronden en reist daarom niet met de club af naar het Spaanse Cádiz, waar Ajax een trainingskamp belegt.

Voetbal International meldt dat FC Metz Mikautadze - als alle formaliteiten zijn afgerond - voor de rest van het seizoen gaat huren van Ajax. Bij de deal zit ook een optie tot koop. Voor de Georgische aanvaller was het een 'vurige wens' om terug te keren bij zijn oude club, omdat hij in Amsterdam nauwelijks aan spelen toekwam. 'Ajax en Metz hebben in hoofdlijnen een deal en hopen de transfer spoedig vlot te trekken', meldt het medium. De Telegraaf voegt er nog het volgende aan toe: 'Ajax wilde hem het liefst direct verkopen, maar de Franse club beschikt nu niet over de middelen om de gewenste transfersom van 15 miljoen euro op tafel te leggen.'

Voor Mikautadze waren er weinig opties om dit seizoen nog een transfer te maken. De aanvaller speelde dit seizoen namelijk al voor FC Metz en Ajax en hij mag volgens de FIFA-regels niet voor nog een derde Europese club uitkomen. In de zomer betaalde Ajax nog zestien miljoen euro voor de Georgiër.

Mikautadze niet succesvol bij Ajax

Bij Ajax speelde Mikautadze slechts negen keer mee. In totaal kwam hij tot slechts 508 minuten en scoren of een assist leveren deed hij in die speelminuten niet. In de Eredivisie begon Mikautadze alleen tegen Fortuna Sittard (0-0) en Almere City (2-2) in de basis. Tegen USV Hercules (3-2) in het bekertoernooi startte hij ook, maar ook tegen de amateurs kon hij geen potten breken.

Update - 21.20 uur (dinsdag 2 januari 2024) - 'Ajax neemt optie tot koop van vijftien miljoen euro op in huurdeal Mikautadze'

Ajax heeft een optie tot koop van vijftien miljoen euro opgenomen in de huurdeal over Georges Mikautadze, zo meldt Mike Verweij op X. FC Metz neemt de aanvaller normaal gesproken het komende halfjaar op huurbasis over van Ajax, waarna het dus de optie heeft om hem definitief over te nemen. Mocht Mikautadze vervolgens daadwerkelijk de overstap naar Frankrijk maken, dan heeft Kelvin de Lang - hoofdscout van Ajax - daarbij ook nog eens een percentage doorverkoop bedongen.

Update II - 11.00 uur (woensdag 3 januari 2024) - 'Mikautadze al in Metz voor medische keuring'

Georges Mikautadze is al in Frankrijk voor zijn medische keuring. Volgens de Franse sportkrant L'Équipe wordt de huidig aanvaller van Ajax woensdag al gekeurd door FC Metz, de nummer veertien van de Ligue 1. Wanneer Mikautadze medisch goed wordt gekeurd, zou hij aankomend weekend al bij de wedstrijdselectie kunnen zitten voor het duel met Clermont Foot.

Update III - 16.50 uur (woensdag 3 januari 2024) - L'Équipe spreekt over koopoptie van tien miljoen euro in Mikautadze-deal

Dat Georges Mikautadze op huurbasis naar FC Metz vertrekt, lijkt een zekerheid, maar over de optie tot koop is nog veel onduidelijk. Eerder meldde De Telegraaf dat Ajax een optie tot koop van vijftien miljoen euro heeft opgenomen in de huurdeal, maar L'Équipe noemt een ander bedrag. 'Met of zonder koopoptie? Dat is de hele vraag, wetende dat er discussies gaande zijn over een optie van tien miljoen euro', schrijft het Franse medium. Ajax betaalde afgelopen zomer zestien miljoen euro voor de aanvaller.

Update IV - 14.00 uur (donderdag 4 januari) - L'Équipe: 'Ajax en FC Metz akkoord over transfer Mikautadze'

Ajax en FC Metz zijn tot een akkoord gekomen over de transfer van Georges Mikautadze. Dat meldt het Franse medium L'Équipe donderdagmiddag. De Franse club huurt de aanvaller voor de rest van het seizoen. Daarbij hebben de Fransen een optie tot koop bedongen. De hoogte van de transfersom is de enige onduidelijkheid die er nog is. De Telegraaf meldde eerder dat het om een bedrag van vijftien miljoen euro zou gaan, terwijl L'Équipe sprak over tien miljoen euro. Het lijkt er op dat de Georgisch international nog niet in actie kan komen voor FC Metz in de bekerwedstrijd tegen Clermont. De late afwikkeling van het akkoord heeft ervoor gezorgd dat Mikautadze nog niet speelgerechtigd zal zijn voor het duel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.