L'Équipe: 'Mikautadze keert terug naar FC Metz'

door Robin Ridder 367

Bron L'Équipe

L'Équipe: 'Mikautadze keert terug naar FC Metz'

door Robin Ridder 367

Bron L'Équipe

Laatst geüpdatet

FC Metz gaat Georges Mikautadze in de armen sluiten. Volgens L'Équipe heeft de Franse club een akkoord met Ajax bereikt over een huurdeal. De 23-jarige aanvaller komt niet uit de verf bij Ajax en kan dus in de winter alweer vertrekken. Metz zou de spits willen huren tot het einde van dit seizoen.

Deze week kwam al naar buiten dat de Franse club interesse had in de aanvaller van Ajax. De krant spreekt over 'de terugkeer van de koning.' De huurdeal zal snel wereldkundig worden gemaakt. Op 29 december moet Mikautadze aansluiten bij de selectie van Metz, zo weet het medium te melden.

Trainer van Metz László Bölön, zet de deur voor Mikautadze al open. 'Georges heeft het niet makkelijk gehad in Amsterdam. Hij mag altijd terugkeren, want dit was een kans die hij niet mocht laten lopen. Ik hoop echt dat hij nu weer terug wil keren', zegt de Roemeen. Mikautadze was vorig seizoen 23 keer trefzeker voor Metz, waarmee hij een groot aandeel had in de promotie van de club naar de Ligue 1. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar in de Ligue 2.

Moeilijke periode

Bij Ajax komt de Georgische-aanvaller nog niet uit de verf. Onder verschillende trainers kon hij niet rekenen op veel speelminuten. De teller staat tot op heden op 338 speelminuten, verspreid over negen duels. De spits wist in die minuten niet tot een doelpunt of een assist te komen. Mikautadze kwam deze zomer over voor een bedrag van zestien miljoen euro.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.