Dubbelslag Misehouy is niet genoeg voor Jong Ajax, dat in extremis van Telstar verliest

door BadembaBarrie 611

Jong Ajax heeft in absolute extremis van Telstar verloren. Na een goede openingsfase en snelle voorsprong, liep de ploeg van Dave Vos praktisch de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Kort voor tijd leek Gabriël Misehouy met zijn tweede treffer van de avond toch nog een punt veilig te stellen. Diep in blessuretijd dompelde een treffer van Quinten van den Heerik de Amsterdamse beloften echter alsnog in rouw.

Het duel ging tussen de nummers negentien (Jong Ajax) en twintig (Telstar) van de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax incasseerde al 21 treffers en Telstar 14, beide uit slechts 7 duels. Die ogenschijnlijke defensieve wanorde was direct terug te zien op het veld. Binnen drie minuten kreeg Nassef Chourak al twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. Zijn kopbal op aangeven van Julian Brandes ging net naast, terwijl de middenvelder uiteindelijk de snelheid ontbeerde om Thomas Oude Kotte voor te blijven, op weg naar het doel van Joey Houweling.

De 0-1 liet echter niet lang op zich wachten, want nog voor de klok tien minuten had aangetikt, had Gabriël Misehouy weer een doelpunt te pakken. Dat begon met een knap staaltje balcontrole van Mika Godts, die het leerwerk vanuit de lucht tussen meerdere tegenstanders in precies in de loop van zijn teamgenoot mee wist te geven. Die leek beter af te kunnen geven en zijn eigen actie – toen hij daarvoor koos – bovendien te ver door te zetten. Houweling kwam echter niet uit, waardoor Misehouy de bal enkele meters van de achterlijn alsnog een tikje kon geven met links. Het leerwerk rolde door de benen van de doelman het net in voor 0-1.

Het leek even de opmaat voor een simpele overwinning van Jong Ajax, maar praktisch vanaf de aftrap lag de bal er aan de overzijde ook in. Zakaria Eddahchouri kreeg kans om uit te halen en werkte de bal in de korte hoek achter Charlie Setford. Daarna waren de rollen op het veld plots totaal omgedraaid en kwam Jong Ajax enkele keren goed weg. Doelpuntenmaker Eddahchouri miste in het tijdsbestek van een halve minuut twee goede kansen op de voorsprong. Daarbij zag Setford nog een bal op de paal belanden en moest hij in actie komen op een schot uit de tweede lijn van Jayden Turfkruier.

Hoewel de dreiging van Telstar daarna wat ging liggen, bleef de thuisploeg beter. Jong Ajax wist er aanvallend bovendien zelf al helemaal weinig tegenover te stellen. Via Misehouy en Godts ontstond er over links nog wel enige dreiging, maar verder dan acties die in de zestien strandden, kwamen ook de twee creatievelingen niet.

Met een 1-1 stand bij rust, was de hoop en het doel voor Jong Ajax om in de tweede helft de rug te rechten en er alsnog met de winst vandoor te gaan. Er waren echter nog geen twee minuten gespeeld of Danzell Gravenberch zette de thuisploeg op voorsprong. De spits werd aangespeeld op de zestien, kapte naar zijn linker en legde de bal oog in oog met Setford koeltjes in de verre hoek.

Daarmee moest Jong Ajax in de achtervolging, maar tot een kansenregen leidde dat niet bepaald. De ene echte kans die de beloften wel creëerden, had er echter wel gelijk in gemoeten. Invaller David Kalokoh legde de bal uit een voorzet van Raphaël Sarfo goed terug op Jaydon Banel, die de hoek ogenschijnlijk voor het uitkiezen had. Hij werd in zijn poging uiteindelijk echter voldoende gehinderd en schoot zo via een tegenstander naast, in plaats van raak.

Veel meer doelgevaar stichtte Jong Ajax lange tijd niet. Telstar was daarbij vooral gefocust op het verdeogen van de voorsprong en hoefde niet zo nodig meer. Misehouy schoot van iets buiten de zestien richting de kruising en Janse kopte kort daarna op doel, maar beide keren stond Houweling de gelijkmaker in de weg. Invaller Diyae Jermoumi leek even te kunnen profiteren van een slapende Telstar-verdediging, maar die was uiteindelijk op tijd wakker om hem in de zestien nog van scoren af te houden.

Kort voor tijd was daar plots toch de gelijkmaker. Jermoumi kon doorkomen over rechts, trok de bal voor en vond de geheel vrijstaande Misehouy, die de bal van dichtbij binnenkopte. Met nog drie minuten plus extra tijd te gaan leek er zelfs nog ruimte te zijn voor meer voor Jong Ajax, dat daar ook toe aan leek te willen zetten. Met wat opportunistische ballen de zestien in ontstond er bovendien nog wel wat dreiging. Echte kansen creëerden de beloften echter niet meer.

Zo leek het duel in 2-2 te eindigen, een eindstand waar Jong Ajax gezien het spelbeeld niet ontevreden over had mogen zijn. Het pakte echter allemaal anders uit. Telstar kreeg diep in blessuretijd nog een corner, waarbij Setford mistastte. In de rebound trok Jorginho Soares de bal laag voor op mede-invaller Quinten van den Heerik, die het 711 Stadion tot ontploffing bracht door de 3-2 op het bord te zetten.