Ajax verlengt contract van Kalokoh tot medio 2027

door Jesse ter Haar 66

Bron Ajax.nl

Ajax verlengt contract van Kalokoh tot medio 2027

door Jesse ter Haar 66

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft het contract van Kalokoh verlengd tot medio 2027, zo is te lezen op Ajax.nl. De linksbuiten, die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan, beschikte eerder over een verbintenis die na het huidige seizoen zou aflopen. De verlenging van zijn contract zat er al even aan te komen.

Het achttienjarige talent is inmiddels vijf jaar actief in de jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor speelde hij in de jeugd van VVV-Venlo. Sinds zijn komst naar Amsterdam doorliep hij verschillende jeugdelftallen en verwierf hij de status van een groot talent. Inmiddels heeft Kalokoh ook ervaring in het betaald voetbal. Op 28 april 2023 maakte hij zijn debuut tijdens VVV-Venlo - Ajax (0-1).

Hoewel Kalokoh zijn jeugdinterlands voor Nederland afwerkt, werd hij geboren in Sierra Leone. Hij leerde het voetballen op hoog niveau echter bij VVV-Venlo en Ajax en speelt dan ook voor de vertegenwoordigende teams van Nederland. In het verleden speelde hij al voor Nederland Onder 15, Onder 17 en Onder 18, terwijl hij nu is aanbeland bij Nederland Onder 19. Voor dat team speelde hij pas één wedstrijd.

Statistieken Kalokoh

Ondanks het feit dat Kalokoh pas achttien jaar oud is en een buitenspeler is, is hij met zijn 1,86 meter bovengemiddeld lang. Het geeft hem fysieke kracht, wat hem mede in staat stelde om al twintig goals te maken - verspreid over alle teams waar hij deel van uitmaakte - in dienst van Ajax. In het betaald voetbal maakte het talent één goal in negen wedstrijden. Op 15 september 2023 was het raak voor hem tijdens een 3-3 gelijkspel tegen FC Emmen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.