Ajax verlengt contract van verdediger Gooijer

door Jon van Dam 131

Bron AS

Ajax verlengt contract van verdediger Gooijer

door Jon van Dam 131

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Tristan Gooijer tot medio 2026 vastgelegd bij de club. Dat maakt de Amsterdamse club op zijn officiële website bekend. Het oude contract van de verdediger liep tot de zomer van 2024.

De nieuwe verbintenis van Gooijer is formeel ingegaan op 1 september 2023. De multifunctionele speler blijft Ajax de komende twee seizoenen zodoende trouw. De 19-jarige speler werd geboren in Blaricum en speelde in de jeugd bij FC Almere, Forza Almere en in de jeugdopleiding van Almere City. In 2016 koos Gooijer voor een avontuur in Amsterdam.

In het seizoen 2021/22 maakte de multifunctionele verdediger zijn debuut voor Jong Ajax. Uiteindelijk kwam hij in vijf wedstrijden in actie. Het daaropvolgende seizoen werd Gooijer een vaste waarde voor het beloftenteam. Hij kwam in 24 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden in actie. Daarin verzorgde de Ajacied twee assists. In het huidige seizoen kwam Gooijer tot dusver in elke competitiewedstrijd aan spelen toe.

Ajax verlengde deze week al met Kalokoh

Dinsdag maakte Ajax ook al de contractverlenging van David Kalokoh wereldkundig. De aanvaller ligt, in tegenstelling tot Gooijer, een jaar langer vast in Amsterdam. De 18-jarige voorhoedespeler tekende bij tot de zomer van 2027. Kalokoh mocht in het seizoen 2022/23 al tweemaal aan Jong Ajax ruiken. In het huidige seizoen is hij de vaste spits van het elftal van Dave Vos.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.