Brobbey heeft duidelijke Ajax-wens: 'Vaker gezegd dat ik hier wil blijven'

door Bart Veenstra 388

Bron NOS

Brobbey heeft duidelijke Ajax-wens: 'Vaker gezegd dat ik hier wil blijven'

door Bart Veenstra 388

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey hoopt ook volgend seizoen voor Ajax te spelen. Een uitgemaakte zaak is dat echter nog altijd niet. De spits, die eigendom is van RB Leipzig, speelde in het afgelopen halfjaar op huurbasis voor de Amsterdamse club.

Het is nog maar een jaar geleden dat Brobbey op transfervrije basis de overstap maakte van Ajax naar RB Leipzig. Bij de Duitse topclub kwam hij nauwelijks aan spelen toe en zodoende werd hij niet gelukkig in het oosten van Duitsland. Na een halfjaar keerde hij op huurbasis terug bij Ajax, waar hij een belangrijke rol vertolkte in het veroveren van de landstitel.

Brobbey is dan ook weer gelukkig. 'Jazeker en dat had ik ook wel even nodig. Dit is mijn thuishaven, hier woont mijn familie. En ik speel voor de club waar ik van houd', zegt Brobbey tegenover de NOS. Als het aan de spits ligt, blijft hij Ajacied. 'Ik heb al vaker gezegd dat ik hier wil blijven, meer kan ik er niet over zeggen. Ik denk dat de clubs met elkaar aan het praten zijn.'

Ajax in dilemma over terugkopen Brobbey?

Een makkelijke opgave voor Ajax om Brobbey terug te kopen van RB Leipzig lijkt het niet te worden. De Duitsers zouden namelijk een bedrag met dubbele cijfers willen zien voor de talentvolle spits. En dat is als vanzelfsprekend zonde als je bedenkt dat Brobbey een jaar geleden nog gratis vertrok. 'Ik weet niet of ik dat waard ben, dat laat ik aan Ajax over', zegt Brobbey.

Na het veroveren van de landstitel met Ajax kreeg Brobbey de felicitaties vanuit Leipzig. Hij sprak ook met die club, maar over de inhoud laat hij niets los. Een gesprek met Ajax' nieuwe trainer Alfred Schreuder is er ook nog niet geweest. 'Nee, ik heb zijn nummer niet, haha', grapt Brobbey, die nu eerst met Jong Oranje drie EK-kwalificatiewedstrijden gaat spelen. 'Ik ben fit, maar heb wel een beetje gefeest met Ajax, dus we moeten even kijken hoe het loopt, haha.'

Poll: Moet Ajax diep in de buidel tasten om Brobbey terug te halen?
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties