Branie: Wordt het niet eens tijd dat Ajax een ander systeem uitprobeert?

door Bart Veenstra 320

Bron Ajax Showtime

Branie: Wordt het niet eens tijd dat Ajax een ander systeem uitprobeert?

door Bart Veenstra 320

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Bij Ajax voerden blijdschap en opluchting gisteravond de boventoon, over de late gelijkmaker tegen het Noorse FK Bodø/Glimt (2-2). Ajax heeft daardoor nog alle kans om zijn allereerste ronde in de UEFA Conference League te overleven. In de Ajaxpodcast Branie overheerst toch de zorg over het onthutsend zwakke Ajaxspel van de laatste twee wedstrijden. Hoe kan dat toch? En wat kan worden gedaan om het tij te keren?

Presentator Menno Pot gaat erover in gesprek met Paroolverslaggever Jop van Kempen en Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime. 'Aan de opstelling begreep ik al een aantal dingen niet', zegt Veenstra. 'Omdat Chuba Akpom eigenlijk als tweede spits speelde, kwam Kristian Hlynsson op links te staan. Daar komt hij niet uit de verf. Hij heeft niet echt een actie in huis en ook geen diepgang, dus hij kan eigenlijk alleen maar naar binnen komen. Hato links achterin: dat pakte ook niet goed uit. Hij is geen back die overlapt.'

'Zodra dit Ajax druk gaat zetten, zie je het misgaan', zegt Van Kempen. 'Dat is het hele seizoen al zo. Dan ontstaan er enorme ruimtes waar de tegenstander gebruik van maakt. Glimt deed dat heel goed en speelde Ajax regelmatig weg. Wordt het niet eens tijd om na te denken over een ander, wat defensiever systeem, waarin deze spelers zich veiliger voelen?'

Kjetil Knutsen, NEC en Branco van den Boomen

Zou Kjetil Knutsen van Bodø/Glimt een geschikte Ajaxtrainer zijn? Wat zijn zijn kwaliteiten als trainer? En hoe is zijn speelstijl? En past hij daarom wel bij Ajax? Houdt Ajax zondag, tegen NEC, vast aan hetzelfde? Of keert John van 't Schip terug naar de opstelling van kortgeleden? Raakt de weggehoonde Kenneth Taylor zijn plaats kwijt aan Branco van den Boomen? De vragen blijven zich aandienen. Gelukkig is er maandag weer een aflevering van Branie.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.