Branie: ‘De wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt kan voor Ajax een mentaal kantelpunt worden’

door BadembaBarrie 193

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘De wedstrijd tegen FK Bodø/Glimt kan voor Ajax een mentaal kantelpunt worden’

door BadembaBarrie 193

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Na het hoopgevende gelijkspel tegen PSV en het debuut van Jordan Henderson is Ajax zondag met een keiharde klap van de roze wolk gevallen. Elf wedstrijden op rij lukte het John van ’t Schip Ajax in de eredivisie naar minimaal een punt te loodsen. Tegen Heerenveen kwam er met een 3-2 nederlaag een einde aan die reeks. In Branie worden de wonden gelikt.

Het spel tegen de nummer dertien van de eredivisie was pover, was de eensluidende mening aan tafel bij Branie, waar Josien Wolthuizen deze week als presentator invalt voor de zieke Menno Pot. De linkerflank met Sosa, Taylor en Forbs bleek de zwakste schakel, waarbij de linksback en de linksbuiten allebei kans maakten op de bokaal voor slechtst presterende speler van de wedstrijd.

'Sosa had geen idee waar hij moest staan of hoe hij moest lopen', zegt Paroolverslaggever Jop van Kempen. 'Tegen PSV kon hij zich vastbijten in Bakayoko, maar nu had hij opbouwend niets in te brengen.' Bademba Barrie van Ajax Showtime vraagt zich vooral af wat eigenlijk het plan van Ajax was. 'Ik had het gevoel dat dat volledig ontbrak. Iedereen deed maar wat.'

Ajax Vrouwen en de blik op FK Bodø/Glimt

Paroolverslaggever Bas Soetenhorst is aangeschoven om terug te blikken op de andere Ajaxwedstrijd van dit weekend, die van het vrouwenelftal tegen Feyenoord (4-0) in de Johan Cruijff Arena, en in het bijzonder op de rol van de 16-jarige rising star Lily Yohannes.

Vrijdagochtend is Branie er weer, om terug te blikken op de Conference Leaguewedstrijd tegen FK Bodø/Glimt. Die kan, net als het duel komend weekend tegen NEC, een mentaal kantelpunt betekenen. Erop of eronder dus.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (X: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.