Branie: ‘Ajax groeit, maar tegen PSV moet de verdediging echt anders worden ingericht’

door Wessel Kroon 193

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax groeit, maar tegen PSV moet de verdediging echt anders worden ingericht’

door Wessel Kroon 193

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Na een snelle klim van plaats 18 naar 5 staat Ajax nu alweer een tijdje op de vijfde plaats, maar de ‘stille’ opmars gaat door: na de 2-4 winst bij Heracles staat Ajax nog maar één punt achter AZ en vier achter FC Twente. De derde plaats komt serieus in zicht, het debuut van Jordan Henderson is aanstaande en... Ajax-PSV staat op de rol. Veel te bespreken dus in een nieuwe aflevering van de Ajaxpodcast Branie.

Presentator Menno Pot, Paroolverslaggever Jop van Kempen en Ajax Showtimeredacteur Wessel Kroon zijn het er in de Johan Cruijffzaal over eens dat Ajax groeit en de ploeg qua veldspel en aanvalspatronen weer een stukje beter was dan vorige week tegen RKC. 'Vooral na rust vond ik het best in orde', zegt Van Kempen, die Kristian Hlynsson misschien wel de beste Ajacied op het veld vond: 'Hij brengt veel dynamiek, loopt veel, positioneert zich slim en pikt zijn goals mee. Ik heb bij hem het idee dat hij met Ajax mee kan groeien naar een hoger niveau.'

Verdediging Ajax moet tegen PSV op de schop

Maar dan die achterhoede. Die bleek opnieuw erg kwetsbaar, met de jonge vleugelverdedigers Tristan Gooijer en Ar’jany Martha en een in Almelo wat minder spelende Jorrel Hato. 'De verdediging zal tegen PSV echt op de schop moeten', vindt Kroon. 'Want Martha tegenover Bakayoko... dat is vragen om moeilijkheden.'

Jorrel Hato als gelegenheidslinksback? Devyne Rensch naast Josip Sutalo in het verdedigingscentrum? De bij Jong Ajax excellerende Ahmetçan Kaplan laten debuteren? En hoe moet het middenveld worden ingericht als Jordan Henderson daar debuteert? Moet Kenneth Taylor dan sneuvelen? Of toch Benjamin Tahirovic? Branie bestudeert alvast de opties voor de wedstrijd Ajax-PSV.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.