Branie: ‘Timber en Taylor sleurden Ajax er doorheen in Nijmegen’

door Bart Veenstra 150

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Timber en Taylor sleurden Ajax er doorheen in Nijmegen’

door Bart Veenstra 150

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax won zaterdagmiddag met veel moeite van NEC. In het Goffertstadion won het elftal van trainer Erik ten Hag dankzij een laat doelpunt van invaller Brian Brobbey met 0-1. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, viel er zodoende weer genoeg na te praten. Presentator Menno Pot doet dat deze week met Ajax-watcher Dick Sintenie van Het Parool en Jong Ajax-watcher Bademba Barrie van Ajax Showtime.

Pot, Sintenie en Barrie constateren dat de routiniers in de aanvalslinie van Ajax - Steven Berghuis, Sébastien Haller en Dusan Tadić - weinig tot niets brachten. Twee jongelingen van Ajax stonden op: Jurriën Timber en Kenneth Taylor. 'Met Taylor in plaats van Álvarez is er meteen meer voetbal op het middenveld', zegt Barrie. 'Eigenlijk vind ik, als Ajacied, dat het zo hoort te zijn bij Ajax: drie voetballende, vooruitdenkende middenvelders.'

Ook blik op nieuw seizoen van Ajax

Tijdens Branie blikt men ook deels vooruit op het Ajax van volgend seizoen. Sintenie bevestigt dat de eerste contacten met de beoogde nieuwe trainer Alfred Schreuder zijn gelegd. 'Klaas-Jan Huntelaar gaat lekker fanatiek tekeer als nieuw lid van het technisch kader. Hij is enorm gretig', zegt de Ajax-watcher.

Dat er spelers vertrekken bij Ajax is een zekerheid. 'Ajax heeft dat ook nodig. Maar het fundament staat. Ook het Ajax van volgend seizoen zal worden gebouwd rond de routiniers Blind en Tadic, of de criticasters dat nou leuk vinden of niet.”

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties