Branie: Gezocht: een nieuwe trainer voor Ajax. ‘Het moet raak zijn en het moet snel’

door BadembaBarrie 342

Bron Ajax Showtime

Branie: Gezocht: een nieuwe trainer voor Ajax. ‘Het moet raak zijn en het moet snel’

door BadembaBarrie 342

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ook in het Paasweekeinde voetbalde Ajax, maar ondanks de 1-3 winst bij PEC Zwolle was van een herrijzenis geen sprake. In de Ajaxpodcast Branie wordt de wedstrijd nabeschouwd, maar al snel gaat het over de toekomst van Ajax, want die is eigenlijk al begonnen.

In Zwolle startten de ‘wingbacks’ Gaaei en Sosa op de bank en stonden er twee middenvelders (Hlynsson en Taylor) op hun posities. 'Dat zegt iets', vindt Ajax Showtimeredacteur Bademba Barrie. 'Het betekent dat Ajax komende zomer backs zal zoeken.' En hoe zit het met Chuba Akpom, de man van twee doelpunten in Zwolle: houden of verkopen?

Toch, vinden presentator Menno Pot en Paroolverslaggever Jop van Kempen, is de zoektocht naar voetballers ondergeschikt aan iets anders: algemeen directeur Alex Kroes moet om te beginnen een nieuwe trainer aanstellen.

'Het moet raak zijn en het moet snel,' zegt Van Kempen. 'Ajax kan zich geen gokje meer permitteren en kan ook niet pas in de zomer met de selectie aan de slag.'

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en onze website. Luister de aflevering nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.