Branie: ‘Een goede Bergwijn kan in Berlijn het verschil maken’

door BadembaBarrie 135

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Een goede Bergwijn kan in Berlijn het verschil maken’

door BadembaBarrie 135

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Een probleemloze zege voor Ajax tegen Sparta Rotterdam (4-0). Hiermee klimmen de Amsterdammers naar de tweede plaats, drie punten achter Feyenoord. In de nieuwe aflevering van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, wordt nagepraat over het goede spel tegen Sparta.

Er wordt in de nieuwe aflevering van Branie gepraat over de titelkansen van de Amsterdammers, de omzettingen van trainer John Heitinga en het honderdste doelpunt van Dusan Tadić.

Paroolverslaggever Dick Sintenie vond het een logische keuze om Klaassen op te stellen tegen Sparta. 'Hij was eigenlijk direct nuttig, maar ik verwacht dat Heitinga in Berlijn weer zal kiezen voor dezelfde opstelling als de thuiswedstrijd. Hopelijk is er wel meer beweging dan in het thuisduel.'

Ajax Showtime-redacteur Bademba Barrie hoopt dat Mohammed Kudus en Steven Berghuis van positie wisselen ten opzichte van de thuiswedstrijd. 'Ajax miste in het thuisduel een opbouwer naast Edson Álvarez. Daarom hoop ik en verwacht ik dat Mohammed Kudus en Steven Berghuis van positie zullen ruilen: Berghuis naar het middenveld en Kudus vanaf rechts, zoals ze ook tegen Sparta speelden.'

Aankomende donderdag staat de return in de achtste finales tegen Union Berlin op het programma. De aftrap van dit duel vindt om 21.00 uur plaats in Berlijn. De heenwedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. De Amsterdammers konden geen potten breken.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur én op de ochtend na Europese wedstrijden te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.