Branie: 'Autoriteit en leiderschap: alle ogen bij Ajax gericht op Van Gaal'

door Bart Veenstra 248

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Autoriteit en leiderschap: alle ogen bij Ajax gericht op Van Gaal'

door Bart Veenstra 248

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax beleeft nu officieel de slechtste seizoenstart sinds het begin van de Eredivisie en staat na de nederlaag tegen AZ (1-2), overigens licht vertekend, op de 16de plaats. In het stadion bleef het ditmaal rustig, maar het rumoer is er niet minder om. Branie, de podcast van Het Parool, zoomt erop in.

Presentator Menno Pot bespreekt met Bart Veenstra (hoofdredacteur van Ajax Showtime) en ‘clubgeweten’ David Endt de wedstrijd tegen AZ, waarin een bekend probleem opnieuw de kop opstak: véél te grote ruimtes tussen de linies en gapende gaten op het middenveld. 'Steven Bergwijn speelde centraal, als "nummer 10",' zegt Veenstra. 'Dat deed de zaak geen goed, hij stond steeds te ver naar voren, waardoor de gaten achter hem nog groter worden.'

‘Van Gaal zal zeker ook over die niet-kloppende veldbezetting in gesprek gaan met Steijn’

Opvallend beeld in de Johan Cruijff ArenA: commissaris Michael van Praag en adviseur Louis van Gaal zaten op de eretribune. David Endt: 'Louis van Gaal is ingevlogen als adviseur van de RvC, maar hij zit zo dicht tegen het voetbal aan dat hij ook over die niet-kloppende veldbezetting zeker in gesprek zal gaan met Maurice Steijn, van wie ik overigens vind dat hij nog een kans verdient.'

De plotselinge aanstelling van John van ’t Schip als, tja, als wát eigenlijk? De basisplaats van jongeling Amourricho van Axel Dongen (in een team met acht spelers uit de eigen jeugd!). De commentaren van aanvoerder Steven Bergwijn. De rol die Van Praag en Van Gaal de komende twee weken, tijdens de interlandonderbreking, op zich zullen nemen. Het komt allemaal aan de orde in de podcast, die volgende week overigens gewijd zal zijn aan de Ajax Vrouwen, die zich hopen te plaatsen voor de groepsfase van de Women’s Champions League.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (X: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.