Branie: 'Ajax is momenteel gewoon wat verder dan FC Barcelona'

door Thijs Zwagerman 71

Branie: 'Ajax is momenteel gewoon wat verder dan FC Barcelona'

door Thijs Zwagerman 71

Laatst geüpdatet

Branie blikt daags na de topper tegen PSV uitgebreid terug op de 1-2 winst in het Philips Stadion. Ajax is weer koploper en de winst was verdiend, maar in Eindhoven spitste het debat zich toe op die ene vraag: was de bal nou wel of niet over de zijlijn, in de aanloop naar de winnende goal van Noussair Mazraoui? Presentator Menno Pot spreekt erover met Dick Sintenie (Ajax-watcher van Het Parool) en Ajax Showtime-redacteur en jeugdwatcher Thijs Zwagerman.

Toch maakt men in Branie ook weer niet té veel woorden vuil aan het veelbesproken moment op de zijlijn. Menno, Dick en Thijs genieten liever na. Van de heldhaftige Brian Brobbey, die zijn pijn verbeet en trekkebenend de 0-1 binnenkopte. Van Steven Berghuis, die net niet scoorde, maar wel een sterke partij speelde. ‘Ik vond het prachtig om te zien hoe fanatiek hij juichte toen het winnende doelpunt werd goedgekeurd en toen de wedstrijd was afgelopen’, zegt presentator Pot.

Naast een uitgebreide terugblik op PSV - Ajax wordt er ook een update over de Ajax-jeugd gegeven. Na spits Julian Rijkhoff staat er opnieuw een Ajax-talent prematuur in de belangstelling van Borussia Dortmund: linksback Prince Aning. Waarom loopt hij eigenlijk nog zonder contract rond? En over linksbacks gesproken: gaat Nicolás Tagliafico eigenlijk nog weg deze maand? De Argentijn staat in de belangstelling van FC Barcelona, maar Sintenie moet het nog zien: ‘Ajax houdt hem liever tot het einde van het seizoen en hoeft ook weer niet op elk aanbod in te gaan. Laten we eerlijk zijn: Ajax is momenteel gewoon wat verder dan FC Barcelona.’

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag vanaf 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwste aflevering nu!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties