Prince Aning in nadrukkelijke belangstelling Borussia Dortmund

door Thijs Zwagerman 73

Bron Ajax Showtime

Prince Aning in nadrukkelijke belangstelling Borussia Dortmund

door Thijs Zwagerman 73

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Prince Aning staat in de nadrukkelijke belangstelling van Borussia Dortmund. De Duitse topclub heeft de talentvolle linksback van Ajax O18 benaderd voor een overstap. Aning en zijn entourage hebben inmiddels met Borussia Dortmund gesproken en staan niet onwelwillend tegenover een transfer.

Aning is vrij om gesprekken met Borussia Dortmund te voeren doordat de aanvallend ingestelde verdediger bij Ajax nog altijd geen contract heeft. Hoewel Aning inmiddels al geruime tijd zeventien jaar is, is Ajax nog altijd niet over de brug gekomen met een concreet voorstel. De Amsterdammers zijn wel voornemens om hem binnenkort contracteren, maar hebben daarbij nu dus serieuze concurrentie van Borussia Dortmund gekregen.

De interesse van Borussia Dortmund sijpelde op de achtergrond al langer nadat Aning in de groepsfase van de Youth League grote indruk maakte in onder meer de onderlinge duels tegen de Duitsers. Hoewel Ajax op De Toekomst met 1-5 van Borussia Dortmund verloor, was Aning aan Ajax-zijde een positieve meevaller. Ook in het door Ajax O18 met 0-1 gewonnen uitduel met Borussia Dortmund was hij één van de uitblinkers. De Duitsers willen Aning vastleggen en volgend seizoen laten spelen in hun O23-elftal.

Mogelijke hereniging met Rijkhoff

Mocht Aning daadwerkelijk de overstap naar Borussia Dortmund maken, dan wordt hij in Duitsland herenigd met Julian Rijkhoff. De spits besloot ongeveer een jaar geleden om Ajax te verruilen voor Borussia Dortmund en speelt daar dit seizoen in het O19-elftal. Aning speelt al vanaf zijn achtste voor Ajax. Een vertrek van de zich dit seizoen zo stormachtige ontwikkelende linksachter zou een flinke domper zijn voor Ajax.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.