Branie: ‘Ajax is eigenlijk bezig aan zijn derde voorbereiding’

door BadembaBarrie 161

Bron Ajax Showtime

Branie: ‘Ajax is eigenlijk bezig aan zijn derde voorbereiding’

door BadembaBarrie 161

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Het verlies tegen Brighton was min of meer ingecalculeerd, maar de 2-2 bij Almere City was een lelijke tegenvaller. Onthutsend was de wijze waarop het bij Ajax in blessuretijd volledig openlag en er een strafschop werd weggegeven. In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool, wil presentator Menno Pot als eerste van zijn gasten weten: hoe bestaat zoiets?

Bademba Barrie, redacteur van Ajax Showtime, zoekt een psychologische verklaring voor de onnodige, drieste tackle waarmee Benjamin Tahirović de strafschop veroorzaakte: 'Ik houd het op geldingsdrang, omdat hij vecht voor zijn positie bij Ajax. Dat zag je ook toen hij even eerder scoorde en matchwinner leek te worden: hij klom op de boarding, meldde zich bij het uitvak. Hij wil laten zien dat hij impact heeft.'

Derde seizoensvoorbereiding van Ajax

Dat Ajax zo matig voor de dag kwam, kan Parool-verslaggever Jop van Kempen niet los zien van de opnieuw flink omgegooide opstelling: 'Van ’t Schip wisselt wel heel veel. In Almere was alles weer anders en trad Ajax met een wel heel licht middenveld aan. Van ’t Schip is weer de opties aan het uitproberen. Eigenlijk zit Ajax onderhand in zijn derde seizoensvoorbereiding.'

Frustrerend voor de Amsterdammers: de opmars in de eredivisie is nog vóór de interlandonderbreking gestagneerd. Ajax zou bij winst zevende hebben gestaan, maar gaat nu de onderbreking in als nummer twaalf. Volgende week is er geen wedstrijd na te bespreken, maar is er wél een nieuwe Branie, met een speciale gast.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bademba Barrie (X: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.