Blessure Godts minder ernstig dan gevreesd, terugkeer in 2023 wel uitgesloten

door BadembaBarrie 31

Bron Ajax Showtime

Blessure Godts minder ernstig dan gevreesd, terugkeer in 2023 wel uitgesloten

door BadembaBarrie 31

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

De blessure van Mika Godts is minder ernstig dan vooraf gevreesd. De aanvaller van Jong Ajax heeft een scheur in zijn hamstring. Hoewel de exacte herstelduur nog niet helemaal duidelijk is, is de ernst niet dusdanig dat Godts hoeft te vrezen dat zijn seizoen erop zit.

In 2023 zal de jonge Belg in ieder geval niet meer in actie komen. De drie resterende speelweken (Jong Ajax speelt zijn laatste duel voor de winterstop op 23 december) zijn er te weinig speelweken om een terugkeer van Godts voor de jaarwisseling realistisch te maken.

Daar staat goed nieuws tegenover, want het is nog niet volledig uitgesloten dat Godts het trainingskamp van Ajax 1 in Cádiz aan zich voorbij moet laten gaan. Dat wil overigens ook niet zeggen dat hij er wel bij is. Er is momenteel nog veel onzeker en verder onderzoek de komende dagen moet een beter beeld geven van Godts' herstel. Dat het trainingskamp in het zuiden van Spanje niet bij voorbaat uitgesloten is, is echter een positief teken.

Vrees voor kruisbandblessure Godts afgewend

Godts raakte vrijdagavond in de slotfase van het uitduel met FC Den Bosch geblesseerd. De linksbuiten deed een uiterste poging om de bal binnen te houden toen het erin schoot. Omdat hij niet helemaal lekker op zijn linkerbeen neer leek te komen, werd er aanvankelijk even gevreesd voor een kruisbandblessure. Die angst is in ieder geval afgewend. De komende tijd zal moeten uitwijzen hoe goed Godts' hamstring herstelt.

Bademba Barrie (X: @Bademba__Barrie | E-mail: B.Barrie@Ajaxshowtime.com)

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.