Athlético Paranaense toch niet op Future Cup; CF Pachuca vervangt Brazilianen

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax.nl

Athlético Paranaense toch niet op Future Cup; CF Pachuca vervangt Brazilianen

door Bart Veenstra 5

Bron Ajax.nl

Athlético Paranaense doet toch niet mee aan de twaalfde editie van de Future Cup. Dat valt te lezen op Ajax.nl. Het Braziliaanse team wordt vervangen door het Mexicaanse CF Pachuca, met wie Ajax eveneens een samenwerkingsverband heeft.

Casimir Westerveld, Hoofd Ontwikkeling bij Ajax, reageert kort op het nieuws. 'Het bleek voor Athlético Paranaense bij nader inzien niet haalbaar om deel te nemen. Wij vinden dit jammer, maar zijn blij om één van onze andere internationale partnerclubs wederom te mogen verwelkomen op de Future Cup.'

Voor CF Pachuca is het de tweede deelname in de historie aan de Future Cup. De Mexicanen speelden toen onder meer tegen Ajax. Die wedstrijd eindigde in een 2-0 zege in Amsterdams voordeel. CF Pachuca verloor vervolgens ook van Juventus, om daarna wel te winnen van Borussia Mönchengladbach. In de strijd om plek zeven verloor CF Pachuca vervolgens van Chelsea.

Komende editie Future Cup

De komende editie van de Future Cup vindt plaats in het Paasweekend. Dat is dit jaar op zaterdag 30 maart, zondag 31 maart en maandag 1 april. Ajax zou het tijdens de komende editie opnemen tegen Athlético Paranaense, maar dat gaat nu dus niet door. De Amsterdamse talenten spelen nu tegen CF Pachuca, Manchester City en Partizan Belgrado in de groepsfase. De andere vier deelnemers zijn FC Nordsjælland, Sporting Portugal, RSC Anderlecht en Paris Saint-Germain.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.