Ajax introduceert nieuwe spelregels voor de Future Cup

door Wessel Kroon 18

Bron Ajax.nl

Ajax introduceert nieuwe spelregels voor de Future Cup

door Wessel Kroon 18

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dinsdagmiddag via Ajax.nl bekendgemaakt dat er nieuwe spelregels van kracht zullen zijn op de Future Cup van dit jaar. Zo wordt bijvoorbeeld de self-pass ingevoerd en zal er een VAR van dienst zijn. Het prestigieuze toernooi voor O17-teams zal op 30 maart, 31 maart en 1 april gespeeld worden.

Zuivere speeltijd is één van de nieuwe regels. Daarmee wordt bedoeld dat wanneer het spel stopt, de klok ook stopt. Dit moet tijdrekken gaan voorkomen. De wedstrijden zullen bestaan uit twee helften van twintig minuten. De self-pass houdt in dat een speler bij een vrije trap nu ook zelf mag gaan dribbelen, indien de bal stil heeft gelegen. Ook bij een ingooi mag een speler de bal indribbelen of naar een medespeler passen.

Naast deze twee nieuwe regels zijn er nog meer aanpassingen. Zo zullen er tijdstraffen van toepassing zijn. Indien een speler een gele kaart ontvangt, moet hij vier minuten het veld verlaten. Bij een tweede gele kaart volgt een rode kaart. Om de snelheid van het spel nog meer te bevorderen, mogen teams ongelimiteerd wisselen. Het spel zal hiervoor niet worden stilgelegd. Tenslotte zal er een VAR aanwezig zijn op het hoofdveld.

Reactie hoofd ontwikkeling Westerveld

'Eén van onze kernwaarden is offensief denken. Dit betekent dat we binnen onze jeugdopleiding kijken naar dingen waar we voortgang in kunnen boeken, terwijl we onze jeugdspelers en het spel ontwikkelen. De vijf nieuwe regels worden gesteund door de International Football Association Board (IFAB) en de KNVB. De regels moeten ervoor zorgen dat het spel aantrekkelijker en eerlijker wordt. Dit internationale toernooi geeft ons de perfecte gelegenheid om te laten zien waar we voor staan', aldus hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.