Ajax-spelers spelen FIFA16, Tete krijgt 'Jantje'

door Bart Veenstra 91

Ajax-spelers spelen FIFA16, Tete krijgt 'Jantje'

door Bart Veenstra 91

Laatst geüpdatet

Voor de liefhebbers van de FIFA-videogame is het nog even geduld bewaren, maar de fanatieke gamers kunnen FIFA 16 alvast uitproberen tijdens de EA Sports FIFA 16 Xperience aan de Kalverstraat in Amsterdam. Zo ook maandagmiddag en wel met een aantal heel bijzondere mede-gamers, waar ook Ajax Showtime bij aanwezig was.

Niemand minder dan Ajacieden Anwar El Ghazi, Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Riechedly Bazoer waren aanwezig om een potje FIFA 16 tegen elkaar, maar ook tegen andere mensen te spelen. Verder waren ook twee spelers van Heracles Almelo aanwezig: Oussama Tannane, die vertelde dat zijn knieblessure meeviel en deze week alweer verwacht te spelen en Brahim Darri. Ook Joel Donald van AZ was van de partij. Eerder in de week waren ook Eljero Elia (Feyenoord), Martin Hansen (ADO Den Haag), Adam Maher, Jetro Willems (beiden PSV) en oud-Ajacied Patrick Kluivert een potje FIFA komen spelen.

Als we de Ajacieden moeten geloven is óf Kenny Tete óf Jaïro Riedewald het best in FIFA van de selectie. Bovendien wordt het spel veel gespeeld door de spelers in het spelershome, al hebben sommigen de voorkeur voor een 'potje keezen'. De spelers kozen direct voor twee van de betere clubs op FIFA 16, namelijk FC Barcelona en Real Madrid. Zo koos El Ghazi voor Real Madrid, omdat zijn idool Cristiano Ronaldo daar speelt.

De voetballers namen rustig de tijd om met de aanwezige fans op de foto te gaan, een krabbeltje te zetten of zelfs een kort praatje aan te gaan. Zo vertelden Tete en Bazoer tevreden te zijn met hun huidige FIFA-rating. Desondanks ziet Tete een klein minpuntje. 'Ik ben de snelste van de selectie van Ajax, maar op FIFA ben ik helemaal niet snel.' De rechtsback van Ajax nam het bovendien op tegen een van de redacteuren van Ajax Showtime én presentator van VoetbalPrimeur.nl, Koen Weijland. Dat voetballen in een videogame iets anders is dan in het echt bewees Weijland door Tete een 'jantje' te geven. Na dertig 'FIFA-minuten' was de stand al 3-0 in het voordeel van de meervoudig Nederlands Kampioen FIFA, dit onder groot genot van de toekijkende Ajacieden.

Bazoer kan leven met zijn rating van 75. Op de vraag of hij naar een rating van 85 gaat toegroeien antwoordt hij zelfs enthousiaster: '90'. Het tekent de ambities van de pas 18-jarige middenvelder van Ajax, die zelfs even niet uitsloot die rating ook daadwerkelijk bij de Amsterdamse club te gaan behalen. Verder vond de middenvelder het wel apart om nu met zichzelf te spelen op FIFA. 'Ik lijk ook een stuk groter op FIFA', vond hij.

Na een paar potjes gespeeld te hebben kregen de spelers van Ajax het nieuwe spel alvast uitgereikt. De spelers reageerden stuk voor stuk als een kind zo blij. Vanaf donderdag 24 september is het spel officieel verkrijgbaar. Wel is het spel voordelig online te reserveren bij Wehkamp: http://tinyurl.com/pynudyk en de Bart Smit: http://tinyurl.com/oy47zxj . Grijp je laatste kans en zorg ervoor dat de nieuwe game donderdag bij jouw thuis op de mat ligt!

Door: Bart Veenstra

Riechedly Bazoer, Kenny Tete en Jaïro Riedewald kijken aandachtig toe hoe Anwar El Ghazi de nieuwe FIFA16 uitprobeert

Ajax-spelers spelen FIFA16, Tete krijgt 'Jantje'

Ook de nodige voorbijgangers kwamen een kijkje nemen om de Ajax-spelers even live te bewonderen

Ajax-spelers spelen FIFA16, Tete krijgt 'Jantje'

Heracles Almelo-speler Oussama Tannane was ook aanwezig en maakte een praatje met de Ajax-spelers.

Ajax-spelers spelen FIFA16, Tete krijgt 'Jantje'


Ajax Showtime-redacteur en Voetbalprimeur-presentator Koen Weijland nam het op tegen Jaïro Riedewald

Riechedly Bazoer speelde ook een potje FIFA 16

Ajax-spelers spelen FIFA16, Tete krijgt 'Jantje'De Ajax-spelers kregen de nieuwe FIFA16 game alvast mee naar huis!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.