Ajax O19 wint ruim van Genk, O17 pijnlijk onderuit

door Gino Haverkamp 35

Ajax O19 heeft de oefenwedstrijd tegen KRC Genk O19 weten te winnen. De equipe van John Heitinga was met 5-2 te sterk voor de Belgen. Ajax O17 daarentegen kwam wat minder goed voor de dag. Zij speelden tegen KRC Genk O17 en gingen kansloos ten onder: 2-7 in het voordeel van de Belgische opponent.

14.00 uur | Ajax O17 - KRC Genk O17 (2-7)

Ajax O17 is dinsdagmiddag op De Toekomst niet al te best voor de dag gekomen. Het team van trainer Dave Vos heeft namelijk met 2-7 verloren van KRC Genk O17. Bij rust stonden de jongelingen al met 0-3 achter en na de pauze werd het alleen maar erger. Enkele minuten na de rust viel namelijk al de 0-4, al redde Ajacied Jay Enem de eer door al snel de 1-4 te maken.

De hoop op een eventuele terugkomst in het duel werd echter teniet geschoten, want de vijfde Belgische treffer viel al snel. Daarna kon Christian Rasmussen nog wat terugdoen met een goal, maar weer scoorde KRC Genk vlak daarna: 2-7, een score die uiteindelijk ook de eindstand bleek.

Dijkstra (Van den Heuvel); Oostwoud (Dakriet), Yah (Oostwoud), Hillen, Aning (Braspenning); Brandes, Karahasanovic, Baas; Rasmussen, Enem, Martha.

2-7 Genk (72')

14.45 uur | Ajax O19 - KRC Genk O19 (5-2)

Echt goed begon de wedstrijd voor Ajax O19 niet. Al vroeg in de wedstrijd kreeg de ploeg een penalty tegen, die prima werd verzilverd door KRC Genk. Lang kon de tegenstander echter niet genieten van de voorsprong, want Jaymilio Pinas maakte via de paal gelijk. Diezelfde Pinas was overigens ook verantwoordelijk voor de 2-1. Op aangeven van Joshua Pynadath zette hij zijn ploeg op voorsprong.

De tweede helft was voor Damjan Dostanic. De spits met Servische roots viel in in de tweede helft en liet zich flink gelden. Na amper een paar minuten maakte hij de 3-1, al kwam KRC Genk nog terug. Daarna verzilverde Dostanic een penalty en een vrije trap, genomen door Max de Waal. Daarmee zette de spits de eindstand van 5-2 op het scorebord.

Reiziger; Van der Sloot, Van Gelderen (Kasanwirjo), Musampa (Rensch), Salah-Eddine; Warmerdam (Regeer), Unuvar (De Waal), Llansana; Hansen, Pinas (Tasci), Pynadath (Dostanic).

0-1 Genk pen. (21')
1-1 Pinas (23')
2-1 Pinas (42')
3-1 Dostanic (46')
3-2 Genk (52')
4-2 Dostanic (55')
5-2 Dostanic (79')