Ajax O18 bekert door na overwinning op Excelsior O18

door Brent Tomassen 49

Bron Ajax Showtime

Ajax O18 heeft in de bekerwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Excelsior een simpele overwinning weten te boeken. Op Sportpark De Toekomst combineerde het hoogste jeugdteam met mooie goals naar een 4-1 overwinning. Ook Ajax O17 wist makkelijk te winnen. Op bezoek bij DEM werd het 0-5. Een spannende wedstrijd tussen Ajax O15 en Standard Luik O15 eindigde onbeslist: 3-3, waar Ajax O16 ook tegen Standard Luik speelde. Die wedstrijd werd door de Amsterdamse talenten met 4-1 gewonnen.

Ajax O18 begon niet scherp aan de wedstrijd en dat leverde direct een grote kans op voor de tegenstander uit Rotterdam. Oualid Agougil leed balverlies, maar dit liep goed af toen de bezoekers de paal raakten. Vervolgens kwamen de Amsterdammers steeds beter in de wedstrijd en creërden ze kansen via onder meer Agougil en Nassef Chourak. Na een kleine tien minuten spelen krulde Chahine van Bohemen de bal op de lat vanuit een vrije trap.

Na een klein half uur was het raak. David Kalokoh was het meest alert na een slechte inworp van Excelsior en plaatste de bal in de verre hoek: 1-0. Acht minuten later was Chourak de gevierde man. Na voorbereidend werk van Skye Vink en Stanis Idumbo Muzambo gaf de rechtsbuiten het beslissende tikje voor de tweede treffer van de middag.

Na rust ging Ajax door met het creëren van kansen en dat leverde halverwege de tweede helft een schitterend derde doelpunt op. Kalokoh gaf de bal met de hak mee aan Idumbo Muzambo die na een versnelling de aanval bekroonde met de 3-0.

In de slotfase werd er nog twee keer gescoord. Invallers Mohamed Hamouchi en Rida Chahid vonden elkaar, waarna laatstgenoemde de bal voorgaf op Yoram Boerhout, eveneens ingevallen. De spits schoot vervolgens koelbloedig raak. Vlak voor tijd redde Cedric Hatenboer, oud-jeugdspeler van Ajax, de eer voor Excelsior. Hiermee eindigde een doelpuntrijke wedstrijd op De Toekomst in 4-1.

FT | Ajax O18 - Excelsior O18 (4-1)