Ajax O17 moet Verkuijl en Konadu missen op Future Cup

door Thijs Zwagerman 10

Bron Ajax Showtime

Ajax O17 moet Verkuijl en Konadu missen op Future Cup

door Thijs Zwagerman 10

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax O17 moet het aankomend weekend op de Future Cup doen zonder aanvoerder Mark Verkuijl en spits Don-Angelo Konadu. Beide talenten zijn geblesseerd en staan voorlopig nog aan de kant. Daarentegen zijn er ook meerdere Ajax-talenten net op tijd fit voor het prestigieuze jeugdtoernooi.

Voor Verkuijl en Konadu geldt dit dus helaas niet. Verkuijl, een talentvolle middenvelder en tevens de aanvoerder van Ajax O17, raakte in februari geblesseerd aan zijn enkel tijdens de interlandperiode met Oranje O17. Sindsdien kwam Verkuijl niet meer in actie en hoewel de middenvelder op de weg terug is, komt de Future Cup van dit weekend nog te vroeg.

Konadu, een multifunctionele aanvaller, kampt al langere tijd met groeipijnen en moet de Future Cup om deze reden laten schieten. Het seizoen van de veelbelovende spits zit er zelfs al helemaal op. Ajax wil Konadu goed laten herstellen en hem helemaal fit aan de start van het nieuwe seizoen krijgen.

Ook spelers net op tijd fit

Het ontbreken van Verkuijl en Konadu is een serieuze domper voor Ajax O17, maar daarentegen zijn er ook meerdere spelers net op tijd fit voor de Future Cup. Middenvelder Avery Appiah is al wekenlang geblesseerd, maar zit in de laatste fase van zijn herstel en zal fit genoeg zijn om dit weekend in actie te komen voor Ajax O17. Dat geldt ook voor de buitenlandse talenten Jan Faberski en Rayane Bounida, die beiden geblesseerd waren, maar afgelopen vrijdag tegen Feyenoord O17 hun rentree vierde.

Het zijn welkome aanvullingen voor trainer Yuri Rose, die de laatste weken met een uitgedunde selectie moest werken. Richting de Future Cup is er ook nog een kans dat Ajax besluit om O18-doelman Tommy Setford terug te halen naar de O17. Setford mag gezien zijn leeftijd nog uitkomen voor Ajax O17 en zal mogelijk in actie komen op de Future Cup. Dat geldt niet voor leeftijdsgenoten Jorrel Hato en Skye Vink. Hato zit steevast op de bank bij Ajax 1 en moet zijn wedstrijden spelen in Jong Ajax, terwijl Vink - spits van Ajax O18 - nog revalideert van zijn kuitbeenbreuk. Zijn herstel verloopt goed en er is een kans dat Vink dit seizoen ook nog in actie zal komen, maar de Future Cup komt voor de spits te vroeg.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.