Ajax O17 en Feyenoord weten verschil niet te maken en delen de punten

door Jesse ter Haar 12

Ajax Onder 17 en de leeftijdsgenoten van Feyenoord hebben het verschil vrijdag niet weten te maken. Beide ploegen ontmoetten elkaar in Rotterdam, waar Ajax nog wel op voorsprong kwam maar die niet succesvol wist te verdedigen.

FT | Feyenoord O17 - Ajax O17 (1-1)

De beginfase van de wedstrijd verliep zonder grote hoogtepunten. Na ruim een kwartier was het Feyenoord dat een goede kans kreeg na een korte corner, maar de lage voorzet werd ternauwernood gemist. Hiermee was het nog niet gedaan, want enkele minuten later trof Feyenoorder Shaqueel van Persie middels een kopbal de lat. Hierna kroop Ajax O17 uit zijn schulp. Er ontstonden kansen voor de club na een goede actie van Don O’Niel, maar die werden niet benut. Ryan van de Pavert en Ewout Moester kregen de bal er niet in.

Na ruim een halfuur was het opnieuw O’Niel die voor gevaar wist te zorgen. Hij passeerde zijn directe tegenstander middels een ouderwetse dubbele schaar, maar hij krulde de bal vervolgens net naast. Vervolgens was het Shedrach Ebite die een kans kreeg. Jan Faberski leverde goed voorbereidend werk, maar Ebite kon de keeper niet verschalken. Op slag van rust kreeg Van Persie nog een kans namens Feyenoord, maar ook hij wist het doel niet te vinden.

In de tweede helft was het snel raak voor Ajax O17. Het was Faberski die met een knappe volley voor de 0-1 wist te zorgen. Hierna ontstonden er enige tijd geen echte kansen meer, totdat de wind Feyenoord een handje hielp. De bal werd door de wind gedragen en viel achter de Ajax-defensie. Er werd door de opponent echter niet goed met de kans omgesprongen. Na bijna 70 minuten voetballen werd het alsnog 1-1. Mohammed Fuaad kopte de gelijkmaker binnen na mistasten van doelman Timo Schreuder. In de slotfase was het vooral Feyenoord dat nog voor de winst ging. Ajax O17 oogde vermoeid, maar kwam ook niet echt meer in de problemen. Namens de Amsterdammers kreeg O’Niel nog een kans, maar hij produceerde een afzwaaier en zodoende bleef het bij 1-1.

Schreuder; Sambo (Van der Graaf 65'), Ugwu, Janse, Jetten; Peters, Van de Pavert (Jordan 79'), Moester (Bounida 65'); Faberski (Pereira da Gama 79'), Ebite (Ouazane 54'), O’niel.

Entius, Bounida, Ouazane, Jordan, Van der Graaf, Pereira da Gama.

0-1 Jan Faberski (50')
1-1 Mohammed Fuaad (68')