Ajax O17 begint goed aan de Future Cup en verslaat CF Pachuca met 2-0

door Timo Suur 301

De Future Cup is, voor het eerst sinds 2019, weer terug op Sportpark de Toekomst! Ajax O17 begint het prestigieuze jeugdtoernooi met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van CF Pachuca. Het duel is live te zien op ESPN. Volg de wedstrijd hier en praat mee!

FT | Ajax O17 - CF Pachuca O17 (2-0)

Ajax O17 is goed begonnen aan de Future Cup. De leeftijdsgenoten van CF Pachuca werden in de eerste helft al op een 2-0 achterstand gezet en Ajax O17 wist deze voorsprong vast te houden in de tweede helft. De doelpunten kwamen op naam van Shedrach Ebite.

Het scheelde niet veel of Ajax had na één minuut al in de achtervolging gemoeten. Pachuca schoot uit de startblokken. Doelman Tommy Setford moest redding brengen na een halve omhaal vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij kon de bal maar net over de lat tikken. In de eerste tien minuten kon Ajax regelmatig tot een goede aanval komen, maar een goede kans werd er niet gecreëerd. Kayden Wolff probeerde het vanaf twintig meter, maar zijn poging ging recht op de doelman af. Na een klein kwartier spelen dacht Ajax op voorsprong te komen via Ebite, maar de spits bevond zich in buitenspelpositie.

Een paar minuten later kwam Ajax alsnog op voorsprong via de spits. Een poging van Wolff werd tegengehouden door de keeper, maar Ebite kon de rebound binnenwerken en de openingstreffer maken. Het was een startsein van Ajax om aan te zetten. Na negentien minuten spelen werd Wolff vrijgezet voor het doel, maar de hoek was te lastig. Hij kreeg de bal niet onder de doelman door. Na exact een halfuur wist Ebite de score te verdubbelen. Yasser El Aissatti gaf de bal voor en de spits kwam knap voor zijn man. Hij dook naar de bal toe en kopte de bal keurig binnen. Meteen na het doelpunt werd er afgefloten voor de rust en Ajax leidde met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Al vroeg in de tweede helft kreeg Jan Faberski een kansje op de derde treffer. Hij haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet ging hoog over het doel. Een paar minuten daarna kreeg de Pool veel tijd, maar zijn schot was niet zuiver. In de rebound probeerde Ryan van der Pavert het nog een keer, maar zijn volley had te weinig kracht. Het was een tweede helft met weinig kansen, maar vlak voor tijd kreeg Ebite de kans om een hattrick te maken. De spits werd de diepte in gestuurd en werkte zichzelf knap los van zijn tegenstander. Hij miste echter oog-in-oog met de doelman.

Setford; Van de Pavert, Ugwu, Janse, El Aissati; Peters (51' Van der Graaf), Jetten, O'niel (44' Moester); Faberski (51' Oldenstam), Ebite, Wolff (44' Bounida).

Schreuder, Van der Graaf, Oldenstam, Moester, Ouazane, Bounida, Appiah.