Ajax begint met Gooijer en Martha tegen RKC Waalwijk

door Jon van Dam 203

Ajax begint met Gooijer en Martha tegen RKC Waalwijk

door Jon van Dam 203

Laatst geüpdatet

John van 't Schip heeft twee wijzigingen doorgevoerd in de basiself van Ajax voor het duel met RKC Waalwijk. Ten opzichte van het duel met Go Ahead Eagles beginnen Tristan Gooijer en Ar'Jany Martha in de basis en dat betekent dat de Amsterdammers met acht spelers - Steven Bergwijn meegerekend - uit de eigen jeugdopleiding aan de aftrap staan.

Diant Ramaj is niet meer weg te denken onder de lat. De doelman is onder Van 't Schip de vaste keeper bij Ajax. Afgelopen week zorgde Ramaj er hoogstpersoonlijk voor dat Ajax wist te winnen tegen Go Ahead Eagles. De Duitser stelde met een aantal prachtige reddingen de zege veilig in Deventer. De kuitblessure van Josip Šutalo maakt een plekje vrij in het centrum, dat opgevuld wordt door Devyne Rensch. Tristan Gooijer, die zijn basisdebuut maakt in de Eredivisie, komt te spelen op de rechtsbackpositie. Verder krijgt Ar'Jany Martha de voorkeur boven Borna Sosa.

Op het middenveld zijn dezelfde namen terug te vinden als afgelopen zondag, toen Ajax de eerste driepunter van 2024 pakte. Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk zijn nog altijd niet volledig hersteld, terwijl Jordan Henderson in afwachting van zijn werkvergunning is. Dat betekent dat Benjamin Tahirović, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson het middenrif van de Amsterdammers zullen vormen.

Ook voorin zien we dezelfde namen terugkeren in de opstelling. Steven Berghuis begint vanaf de rechtsbuitenpositie. De 32-jarige linkspoot was tegen Go Ahead Eagles belangrijk met twee assists. Brian Brobbey en Steven Bergwijn zullen respectievelijk in de spits en op de positie van linksbuiten spelen zondag. Verder meldt Ajax Life dat Chuba Akpom en Sosa niet wedstrijdfit zijn en zodoende zondag niet tot de selectie behoren.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.