Zondag 12 juni officiële opening van Abdelhak Nouriplein in Amsterdam Nieuw-West

door Bas Velzel 3

Bron Gemeente Amsterdam

Zondag 12 juni officiële opening van Abdelhak Nouriplein in Amsterdam Nieuw-West

door Bas Velzel 3

Bron Gemeente Amsterdam

Laatst geüpdatet

Abdelhak "Appie" Nouri zijn plein is klaar voor de officiële opening. Het plein in de wijk Geuzenveld in Amsterdam Nieuw-West is volledig gerenoveerd en is vernoemd naar het voormalig talent van Ajax dat te vroeg zijn carrière moest staken.

Zondag 12 juni staat in het teken van een feestelijke opening van het Abdelhak Nouriplein. Vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur wordt het feest geopend door de stadsdeelvoorzitter en de familie Nouri. De officiële opening is rond 12.30 uur.

Tijdens de feestelijke gebeurtenis zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden zoals een openingswedstrijd van Ajax Only Friends, een toernooi voor kinderen van acht tot dertien jaar oud en één voor kinderen van veertien jaar en ouder. Daarnaast wordt er ook een kunstwerk ter ere van Nouri onthuld. 'Een kunstwerk dat herkenbaar is voor de locatie', schrijft de gemeente Amsterdam in het bericht.

Voor het incident met het 20-jarige supertalent van Ajax gebeurde droeg het pleintje de naam van oud-Ajacied Nigel de Jong. In 2018 droeg De Jong de naam van het plein over aan Nouri. Zondag wordt het plein ook officieel hernoemd tot het Abdelhak Nouriplein.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.