Verschueren baalt van gelijkspel: 'Had graag de overwinning gepakt, lukt niet elk jaar tegen Ajax'

door Jari Perridon 31

Bron ESPN

Verschueren baalt van gelijkspel: 'Had graag de overwinning gepakt, lukt niet elk jaar tegen Ajax'

door Jari Perridon 31

Bron ESPN

Arno Verschueren was na afloop van Sparta - Ajax teleurgesteld met de 2-2 einduitslag. De middenvelder van Sparta wist tweemaal het net te vinden, maar toch overheerste er teleurstelling bij de Belg. Ook Sparta-coach Jeroen Rijsdijk kijkt met gemengde gevoelens terug op het gelijkspel met de Amsterdammers.

Vlak na de rust kwam Sparta op een 2-0 voorsprong, maar in de slotfase kwam Ajax toch nog langszij. Zodoende stond Verschueren teleurgesteld voor de camera van ESPN. 'Ik had heel graag de overwinning gepakt, dat lukt niet elk jaar tegen Ajax. We waren heel dicht bij, dan is het heel zonde dat we maar een punt overhouden', aldus Verschueren, die vooral baalde van de gelijkmaker van Ajax-captain Steven Bergwijn. 'Die tweede tegengoal is wel echt heel jammer, want die voorzet gaat langs iedereen en dan gaat hij erin.'

Ook Sparta-coach Rijsdijk baalt van gelijkspel 

Ook Rijsdijk baalt enorm van het feit dat Sparta de overwinning niet over de streep wist te trekken. 'Vooraf was je hartstikke trots geweest op een 2-2 gelijkspel tegen een topploeg, want dat is Ajax nog steeds. Dat ben ik ook, maar we zijn nu toch gedesillusioneerd dat je die tweede goal nog weggeeft.' Bij Sparta viel RIck Meissen in de slotfase uit waardoor de Spartanen niet met vijf verdedigers konden spelen. De Sparta-coach wijst dit aan als een van de redenen dat de 2-2 viel. 'Bij die voorzet waaruit nu de 2-2 valt, zou dan een derde centrale verdediger staan. Dat is superzuur. Ik baal verschrikkelijk, maar tegelijkertijd ben ik ook trots op de ploeg', laat hij weten.

Volgens sommigen verdedigde Sparta niet gretig genoeg bij de doelpunten van Ajax, Rijsdijk was het daar niet mee eens. 'Het is ook kwaliteit. We hebben het wel over een international (Bergwijn, red.) en de topscorer van het Championship (Chuba Akpom, red.) van afgelopen seizoen. Die gasten kunnen echt wel een goal maken. Bij de tweede goal vind ik niet dat we goed verdedigen. Het ligt ook aan ons, maar dit kan gebeuren als dat soort jongens erin komen bij Ajax.' Ook Verschueren ging hier in mee. 'De manier waarop Akpom die bal binnenkopt, is ook wel echt kwaliteit van hem.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.