Van Hooijdonk hard voor Henderson: 'Vermogen betaald voor een speler die het verschil niet gaat maken'

door Jari Perridon 159

Bron Studio Voetbal

Van Hooijdonk hard voor Henderson: 'Vermogen betaald voor een speler die het verschil niet gaat maken'

door Jari Perridon 159

Bron Studio Voetbal

Laatst geüpdatet

Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen begrepen er niks van toen Jordan Henderson achter de bal ging staan voor een vrije trap tegen Sparta. De twee analisten geven bij Studio Voetbal aan helemaal niets te begrijpen van de beslissing.

Ajax keek tegen een 1-0 achterstand aan toen het een vrije trap kreeg die net buiten het zestienmetergebied lag. Vervolgens ging Henderson achter de bal staan, iets waar Janssen niets van begreep. 'Toen heb ik de televisie bijna uitgezet. Dit was echt een kans. Het is de ideale afstand, dat weten Pierre en ik. De bal heeft genoeg tijd om te dalen. Van den Boomen is een speler met een aardige trap.'

Janssen denkt dat hij dit niet had geaccepteerd als speler. 'Als speler pak je die bal en zeg je: wegwezen. Het verbaast me sowieso. Henderson wordt bij Ajax overal neergezet om hem maar op het veld te zetten, daar lijkt het een beetje op. Hij neemt alle corners en vrije trappen. Volgens mij is het gewoon een speler die meedoet, maar ook niet meer dan dat. Er wordt gedaan alsof Maradona op het veld staat', concludeert de oud-prof.

'Henderson maakt niet het verschil'

'Hij krijgt de aanvoerdersband en gaat zich bemoeien met dode spelmomenten, terwijl je met Van den Boomen gewoon een specialist hebt', voegt Van Hooijdonk er aan toe, die het schandalig vindt dat dit gebeurt bij Ajax. 'Ik vind het zoveel zeggen over zijn rol bij Ajax. Mensen laten het allemaal maar gebeuren. Je hebt een vermogen betaald voor een speler van wie iedereen kan zien dat hij het verschil niet gaat maken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.