Van Gaal zoekt naar beste positie voor Blind: 'Gaat erom waar hij meeste invloed heeft'

door Bart Veenstra 46

Bron AS

Van Gaal zoekt naar beste positie voor Blind: 'Gaat erom waar hij meeste invloed heeft'

door Bart Veenstra 46

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal zoekt nog naar de ideale positie voor Daley Blind in het Nederlands elftal. De Ajax-verdediger speelde afgelopen zaterdag tegen Denemarken als wingback, terwijl hij dinsdagavond tegen Duitsland als linker centrale verdediger stond opgesteld.

Van Gaal probeert er dan ook achter te komen waar hij Blind het beste kan gebruiken. 'Dat gaan we uitzoeken. Het gaat erom waar hij de meest goede invloed heeft', aldus de bondscoach tijdens de persconferentie na afloop van het oefenduel met Duitsland. 'Het heeft ook te maken met wie dan op zijn positie staat. En vandaag vond ik Malacia héél goed. Hij was in de eerste helft één van de weinige spelers die weinig balverlies leed. En hij verdedigde ook zeer goed.'

Malacia moest uiteindelijk naar de kant gehaald worden, zo legt Van Gaal uit. 'Omdat hij heel veel last had van die elleboog die hij in de eerste helft gekregen had. Dat vond ik wel jammer, want nu moest ik Nathan Aké linksback zetten. Dat is niet zijn beste plaats, dat is linker centrale verdediger.'

'Blind fantastisch in het doorstappen'

Van Gaal koos er echter voor om Blind 'gewoon' centraal te laten staan en dat had zo zijn redenen, aldus de keuzeheer van Oranje. 'Omdat Blind iedere keer moest doorstappen. Daar is Daley fantastisch in', aldus Van Gaal. Het oefenduel tussen Nederland en Duitsland eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.