Van Gaal ziet officiële rol bij in crisis verkerend Ajax niet zitten

door Bart Veenstra 218

Bron NOS

Van Gaal ziet officiële rol bij in crisis verkerend Ajax niet zitten

door Bart Veenstra 218

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal ziet een officiële rol bij het in nood verkerende Ajax niet zitten. Dat meldt de NOS maandagochtend. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal werd in de afgelopen periode meerdere keren genoemd om de Amsterdamse club weer op de rit te krijgen.

De 72-jarige Van Gaal heeft aan de NOS laten weten dat Ajax geen optie voor hem is. 'Mijn gezondheid gaat voor', zegt de oud-bondscoach, die zondag aanwezig was bij Ajax - Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. Van Gaal heeft prostaatkanker en wordt hier voortdurend aan behandeld. Zo werd Van Gaal onlangs opnieuw geopereerd.

'Coach van een club zie ik niet meer zitten', maakte Van Gaal ook duidelijk. De Amsterdammer zou er mogelijk wel voor openstaan om nog eens bondscoach te zijn, al is ook dat geen zekerheid. 'Dat is afhankelijk van veel factoren.' Of Van Gaal een adviserende rol bij Ajax zou zien zitten, wordt niet geschreven.

Enorme onrust bij Ajax

Bij Ajax is de onrust op dit moment groot. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat heeft zondagavond laat het veld moeten ruimen bij de Amsterdamse club, terwijl eerder op de dag het duel tussen Ajax en Feyenoord bij een 0-3 stand werd gestaakt nadat er meerdere keren vanaf de tribune brandende fakkels op het veld werden gegooid. Nadat de wedstrijd gestaakt werd, vonden er bovendien rellen plaats rondom het stadion.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.