Van der Vaart sprak Van Gaal: 'De ideale man voor Ajax, zijn handen jeuken'

door Jesse ter Haar 121

Bron Vandaag Inside

Van der Vaart sprak Van Gaal: 'De ideale man voor Ajax, zijn handen jeuken'

door Jesse ter Haar 121

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal zijn 'handen jeuken' om bij Ajax aan de slag te gaan, zo vertelt Rafael van der Vaart zondag bij de NOS. Laatstgenoemde oud-Ajacied genoot zondag van een lunch met de voormalig succescoach van de club en is hoopvol.

'Louis is natuurlijk de ideale man voor Ajax. Zijn handen jeuken', aldus de bevlogen analist - geciteerd door Vandaag Inside. 'Deze club heeft duidelijkheid nodig. Als één iemand van duidelijkheid houdt, dan is het Louis. Het zou mij niet verbazen als ze binnen nu en een paar dagen serieus overwegen om hem carte blanche te geven. Hem zou je dat wél kunnen geven, omdat hij echt het beste voor heeft met Ajax.'

'Ajax moet de club weer in eigen handen nemen', zo veel weet Van der Vaart inmiddels wel zeker. 'Je kunt nooit de club aan een technisch directeur geven, zeker niet als iemand geen Ajax-verleden heeft. Edwin van der Sar en Marc Overmars deden ook wel slechte aankopen, maar dan weet je dat elke beslissing met Ajax-bloed wordt genomen. Met liefde voor de club. Dat weet je nu niet.'

Huidige situatie Ajax

Tijdens de afgelopen transferperiode, toen de sleutel in handen van Sven Mislintat was, werden er voor Ajax maar liefst twaalf aankopen gedaan. Maurice Steijn gaf vrijwel alle aankopen een kans en dat verliep met wisselend succes. Inmiddels staat Ajax op de veertiende plek in de Eredivisie, al heeft het na de gestaakte Klassieker wel één en in sommige gevallen zelfs twee wedstrijden minder gespeeld dan de clubs die rond. De Amsterdammers staan op de ranglijst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.