Van Gaal bedroefd: 'In feite heeft Groot mij naar Ajax gehaald'

door Bart Veenstra 4

Bron KNVB

Van Gaal bedroefd: 'In feite heeft Groot mij naar Ajax gehaald'

door Bart Veenstra 4

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft bedroefd gereageerd op het overlijden van Ajax-clubicoon Henk Groot. De voormalig topschutter van de Amsterdamse club overleed op 84-jarige leeftijd, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Groot speelde tussen 1959 en 1970 305 officiële wedstrijden voor Ajax en met 207 doelpunten in dienst van de Amsterdamse club is hij op Piet van Reenen, Johan Cruijff en Sjaak Swart na topscorer aller tijden. In de jaren zestig veroverde Groot de harten van veel voetballiefhebbers, waaronder die van Van Gaal.

'Het nieuws van het overlijden van Henk Groot heeft me vanochtend getroffen', laat van Gaal weten tegenover de KNVB. 'Onvermijdelijk gaan je gedachten dan terug in de tijd. Toen ik jong was, was hij echt mijn idool', aldus de huidig bondscoach van het Nederlands elftal.

Van Gaal dankzij Groot bij Ajax

Van Gaal legt uit dat hij dankzij Groot bij Ajax kwam te spelen. 'Het mooie is dat hij me in feite naar Ajax heeft gehaald. Toen ik bij RKSV De Meer speelde was Henk scout van Ajax. Hij zorgde voor een "contractje", waardoor ik voor het B-team van Ajax kon spelen.'

Later, toen Van Gaal trainer werd bij Ajax, maakte Groot als scout deel uit van de staf van Van Gaal. 'Als voetballer zie ik parallellen met Johan Cruijff, met wie hij ook nog samenspeelde. Beiden hadden zij een groot aandeel in de landstitels van zowel Ajax als Feyenoord.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties