Voormalig Ajax-spits Henk Groot (84) overleden

door Bart Veenstra 45

Bron De Telegraaf

Voormalig Ajax-spits Henk Groot (84) overleden

door Bart Veenstra 45

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Henk Groot, voormalig spits van Ajax, is op 84-jarige leeftijd overleden in een verzorgingshuis in Zaandam. Dat meldt De Telegraaf woensdagochtend. Groot speelde in de jaren zestig gedurende twee periodes voor Ajax.

Groot werd in 1959 door Ajax overgenomen van Stormvogels. De spits speelde tot 1963 bij Ajax en in die periode was hij in goed voor 148 doelpunten. In het seizoen 1960/1961 wist Groot zelfs 55 keer in één seizoen te scoren.

Groot vertrok vervolgens naar Feyenoord om in 1965 weer terug te keren bij Ajax. Uiteindelijk speelde hij tot 1969 voor de Amsterdamse club. In zijn tweede periode speelde Groot vooral als middenvelder voor Ajax. Nadat hij in een interland met Polen een doodschop kreeg van de Pool Zygfryd Szołtysik raakte hij dermate geblesseerd aan zijn knie dat er een vervroegd einde kwam aan zijn voetballoopbaan.

Met Ajax won Groot vier landstitels en twee keer de KNVB-beker. Bovendien werd hij tweemaal topscorer van de Eredivisie. In dienst van Ajax wisten alleen Piet van Reenen, Johan Cruijff en Sjaak Swart vaker te scoren dan Groot.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties